Agenda de Setmana Santa a Igualada
A

30 de març de 2018

Divendres Sant, 30 de març
Sants Oficis: la Passió i Mort del Senyor. A les 12 del migdia, a Ntra. Sra. de la Soledat. A 2/4 de 5 de la tarda, a l’Asil del Sant Crist i a les Carmelites. A les 5 de la tarda, a Ntra. Sra. de Fàtima. A les 6 de la tarda, a Ntra. Sra. de Montserrat, Ntra. Sra. de la Pietat i PP. Caputxins. A 2/4 de 7 de la tarda, Santa Maria. A les 8 de la tarda, a la Sagrada Família.
Confessions: Soledat, d’11 a 3/4 de 12 del matí. Santa Maria, de 6 a 2/4 de 7 de la tarda. Sagrada Família, de 2/4 de 8 a 8 de la tarda.
Viacrucis: A les 10 del matí, a la Sagrada Família. A les 11 del matí, a l’església del Roser recordant la suor de sang del Sant Crist i al claustre dels PP. Caputxins.
Fàtima: a les 9 del vespre, solemne processó pels carrers del barri amb les imatges del Santo Entierro i María Santísima de los Dolores.

Dissabte Sant. 31 de març
Sants Oficis: Missa de Resurrecció i Vetlla Pasqual. A les 6 de la tarda, residència Pare Vilaseca. A les 8 del vespre, a Ntra. Sra. de Fàtima i Ntra. Sra. de Montserrat. A 2/4 de 9 del vespre, a l’Asil del Sant Crist. A 2/4 de 10 del vespre, a Santa Maria. A les 10 del vespre, a la Sagrada Família, PP. Caputxins i Carmelites.

Diumenge de Pasqua, 1 d’abril
Misses de Resurrecció a les següents hores i temples: a 2/4 de 10 del matí a la Sagrada Família i a les Carmelites; a les 10 del matí a Fàtima i a l’Asil del Sant Crist; a les 11 del matí, a la Soledat; a 2/4 de 12, als PP. Caputxins; a les 12 del migdia, a Santa Maria, Sagrada Família, Ntra. Sra. de Montserrat i Santuari de Ntra. Sra. de la Pietat. A les 7 de la tarda, Soledat. A les 8 de la tarda, Sagrada Família.
Fàtima: a les 12 del migdia, processó de Jesús Ressuscitat.

Dilluns de Pasqua, dia 2 d’Abril
A les 8 del vespre, a la basílica de Santa Maria, vespres solemnes i Eucaristia presidida pel P. Jesús de Barcelona, guardià dels PP. Caputxins d’Igualada, amb l’acompanyament en el cant del Cor de Vespres, sota la direcció musical d’Isidre Prat.

Dimarts de Pasqua, dia 3 d’Abril
A les 11 del matí, a la basílica de Santa Maria, Solemne Ofici concelebrat presidit per Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic, acompanyat per sacerdots i religiosos igualadins i forans. La Coral de Santa Maria, dirigida per Coni Torrents i acompanyada a l’orgue per Lluís Victori, tindrà cura dels cants. Després de la comunió, Elisabet Farrés oferirà la interpretació del sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”. En acabar, benedicció solemne i cant dels Goigs al Sant Crist.
En sortir de l’ofici, i a la mateixa basílica de Santa Maria, concert a càrrec del grup vocal Mezzos.

A 2/4 de 7 de la tarda, processó d’homenatge al Sant Crist amb el recorregut habitual. A l’església del Roser es cantarà el sonet, a càrrec d’Elisabet Farrés amb l’acompanyament a l’orgue de Lluís Victori. Seguidament, a la plaça de Pius XII, actuació de Bitrac Dansa amb l’escenificació reduïda de la Moixiganga d’Igualada, després de la qual el poble i les banderes gremials i d’entitats precediran el Sant Crist en la seva entrada a la basílica de Santa Maria.

Acte seguit, a la basílica, veneració de la Imatge i Eucaristia, presidida pel Mn. Joan Sanglas, arxiprest de l’Anoia- Segarra. Els cants aniran a càrrec de la Schola Cantorum, dirigida per Oriol Plans, amb l’acompanyament a l’orgue de Josep Xaubet.

Punt de llibre
Es lliurarà a tothom el dimarts de Pasqua, en l’Ofici i en la veneració de la Imatge, un punt de llibre. El disseny és obra de l’artista igualadina Maria Gregori i Gubern.
Es recomana, per a la processó, proveir-se de ciri i de fanalets per tal de no embrutar el terra dels carrers de l’itinerari.

Aquests fanalets poden adquirir-se a l’establiment Cereria Eugènia, al carrer de Sant Cristòfor.

Durant la processó del dimarts a la tarda, farà l’acompanyament musical la Banda de Música d’Igualada. Els Priors del Sant Crist d’Igualada agraeixen tots els donatius i totes les col·laboracions rebudes per dignificar la festa.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?