13.7 C
Igualada
Diumenge, novembre 27, 2022

Administratius, personal de neteja i venedors de botigues: les professions que més es demanen a l’Anoia

Que la indústria, com a sector econòmic predominant, és cosa del passat a Igualada i comarca és una evidència cada vegada més gran. I que el sector terciari, el de serveis, és el que despunta, ja fa temps que se sap. Però, lluny de corregir la tònica malgrat els cants de sirena dels polítics i alguna institució, les dades que ens van arribant confirmant que la tendència segueix essent la d’inflar un sector econòmic amb sous més baixos, perfils de poca formació, i molt volàtil. Això, sí, mal de molts, consol de rucs, perquè la situació és molt similar a la resta de la província de Barcelona.

L’últim referent per acabar de confirmar aquesta tendència és un estudi de la Diputació. A l’Anoia el més buscat no és cap professió que requereix estudis superiors o cap talent espectacular. Aquí el que és es demana són administratius, personal de neteja i venedors de botiga.

Administratius, una de les professions més demanades en ofertes de feina.

Rànquing d‘ocupacions més sol·licitades

La Diputació ha elaborat un rànquing amb les deu ocupacions més sol·licitades a la província de Barcelona recollides al web d’ofertes Xaloc, durant el primer semestre de 2022. És a dir, una relació molt actual.

En concret, a l’Anoia empleats administratius (9,22%), personal de neteja (9,22%), venedors de botigues i magatzems (3,78%) encapçalen les professions més demandades.
La bona notícia és que els Serveis Locals d’Ocupació han assolit 16.993 insercions laborals, en el primer semestre d’aquest any, un 16% més que en el mateix període de l’any passat. En aquest període, s’han atès 68.459 persones, 14.500 empreses i gestionat més de 10.000 ofertes de feina, amb un taxa d’inserció se situa en el 18%.

Si s’analitza la comarca de l’Anoia continuen la llista: treballadors que tenen cura de les persones a domicili (3,78%), agents i representants comercials (3,55%), conductors assalariats d’automòbils, furgonetes i taxis (3,07%), operadors de carretons (2,84%), peons de les indústries manufactureres (2,6%), cambrers (2,6%), classificadors de residus, operaris d’ecoparc i recollidors de ferralla (2,6%).

Pel que fa a la província de Barcelona, peons del transport de mercaderies (4,09%), cambrers (3.67%), peons de les indústries manufactureres (3,66%), ajudants de cuina (2,58%), treballadors d’ajuda a domicili (2,07%), ajudants i representants comercials (2,01%), i monitors d’activitats recreatives i d’entreteniment (1,90%) ocupen des de la posició quarta a la desena del rànquing, que s’ha elaborat en el marc del projecte “XaloCompetències” que neix amb l’objectiu de proporcionar a la ciutadania informació rellevant i recursos sobre el mercat de treball i conèixer així, un major ventall d’oportunitats laborals.

Els Serveis Locals d’Ocupació (SLO) són dispositius que els ajuntaments i altres ens locals posen al servei de la ciutadania per tal de millorar l’ocupabilitat de les persones a l’atur i establir vincles amb les empreses per detectar-ne les necessitats i oferir-los assessorament especialitzat per cobrir els perfils professionals que requereixen. Durant el primer semestre del 2022, la demanda d’ocupació SLO ha mantingut el perfil de persones entre 30 i 49 anys com el més nombrós (45%).

Pel que fa a les empreses, des d’aquests dispositius locals s’han atès, en el primer semestre de l’any, 14.507 empreses, i continua sent majoritari el sector serveis (77,7%), seguit del sector indústria (14,5%), construcció (5,8%) i agricultura (2%). Les empreses de menys de 50 treballadors són les que tenen més relació amb aquests dispositius locals (85,8%).

A nivell comarcal, el Vallès Occidental amb un 22%, Berguedà (21,1%), i Osona (19,9%) destaquen per registrar les taxes més altes d’inserció comarcal, mentre que Anoia, Garraf i Barcelonès ho fan per haver registrat durant aquest semestre les taxes més baixes, amb més d’un 15%.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Servei de Cirurgia de l’Hospital participa en un estudi internacional sobre el pacient amb pancreatitis aguda

El Servei de Cirurgia de l’Hospital Universitari d’Igualada ha participat en un estudi internacional sobre el maneig del pacient amb pancreatitis aguda (inflamació sobtada...

“Un homenatge al Mestre Joan Just és un acte de justícia que la ciutat li devia”

Demà diumenge a les 6 de la tarda el Teatre Municipal de l’Ateneu Igualadí, acollirà la culminació dels diversos actes d’homenatge que s’estan desenvolupant...

Descobrint Trinley Paris, Premi de Fotografia Procopi Llucià, i les seves fotografies amb ànima

Tot un luxe i un grandiós privilegi poder compartir unes hores amb aquesta dona extraordinària a propòsit d’un recorregut pautat i atent per les...

L’Ajuntament de la Pobla intenta solucionar el problema dels senglars

L’Ajuntament de la Pobla de Claramunt ha iniciat una ronda de consultes per tal d’establir un sistema efectiu i segur que permeti reduir la...

Aquest diumenge, últim Mercat d’Antiguitats de l’any

Aquest proper diumenge 27 de novembre se celebrarà al Passeig Verdaguer d’Igualada l’últim Mercat d’Antiguitats i col·leccionisme de l’any 2022. El mes de desembre...
Compartir