8.2 C
Igualada
Dissabte, 2 desembre 2023

Un article de

Adéu a les religioses vedrunes després de 174 anys a Igualada
A

Publicitat

Diumenge, a 2/4 d’1 del migdia, es farà una missa a la Basílica de Santa Maria en que s’acomiadarà a la comunitat de Carmelites de la Caritat, més conegudes com les “Vedrunes”, que tenien presència a la ciutat des de 1847.

Actualment la comunitat ocupava el convent del carrer Roca i segons expliquen en un comunicat que publica diumenge vinent el ‘Full Dominical d’Igualada’: “hem de deixar la ciutat. En nom de les germanes que al llarg d’aquests anys han prestat serveis a Igualada volem manifestar que ens hem sentit molt acollides i estimades (…). En aquest moment, doncs, amb dolor i agraïment des del cor us diem gràcies i gràcies per haver-nos deixat compartir la vida amb vosaltres”.

Les Carmelites de la Caritat foren fundades per Santa Joaquima de Vedruna, que passà un temps a Igualada i on manifestà el seu desig de formar una comunitat que donés suport als malalts. Finalment l’orde religiosa fou fundada a Vic i arribà a Igualada en 1847 per ocupar-se d’atendre “l’Hospital nou” que s’acabava de formar a l’antic convent dels Caputxins (l’edifici del Passeig). Les monges treballarien a l’Hospital fins a finals del segle XX (Guerra Civil inclosa) i col·laborarien molt activament en l’Escola d’Infermeria que s’hi formà durant uns anys.

A Igualada, també estigueren vinculades amb l’església i el barri de Montserrat, on s’hi formà una llar d’acollida per infants desatesos i més endavant, la germana Rosa Munté fundà el grup “Les Dones del Dimecres”. També durant un temps hi hagué una comunitat al barri de Sant Maure.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies