Acte inaugural del curs acadèmic al Campus Universitari Igualada-UdL

16 d'octubre de 2020

L’alcalde Marc Castells, i el rector de la UdL, Jaume Puy Valls de Torroella, van presidir dimecres l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2020/21 al Campus Universitari d’Igualada. La lliçó inaugural va estar a càrrec de Valentí Camps Fons, professor de la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Politècnica de Catalunya, Unitat Autònoma de Barcelona, la Salle Business School expert en màrqueting i va versar sobre La globalització i els mercats. Anem cap a la desglobalització? En un moment de gran controvèrsia ciutadana sobre com enfocar el futur econòmic.

En la seva classe el professor Camps va dir que el comerç internacional fa segles que existeix, fenicis, el camí de la seda, la lliga hanseàtica, els inques del Perú, i la manifestació de Sócrates dient que ell era ciutadà del món, però les idiosincràsies locals han fan que pervisquin els productes locals i que la producció local segueixi sent un element significatiu.
Va aportar moltes anècdotes i dades en quan a la mobilitat va explicar que només el 30% de la població mundial té passaport i, per tant, la resta no pensa sortir del seu país d’origen. També les relacions comercials on es veu que Espanya, malgrat algunes excepcions, les seves relacions comercials són amb Europa. Per això diu que les distàncies culturals, administratives i del llenguatge han estat i, seguiran sent, barreres al comerç mundial, però que vivim en un sol planeta i per tant els intercanvis culturals i econòmics no es deturaran.

En Delfí Robinat va animar els estudiants a seguir en el camí de l’aprenentatge, malgrat les dificultats que genera la pandèmia. L’alcalde d’Igualada va dir que el que aporta la Universitat de Lleida a la ciutat ens ajuda en seguir en el projecte estratègic del coneixement i alhora s’ofereix a la Universitat per continuar creixent en instal·lacions i serveis. I va dir “qè bé que sona això de l’Hospital Universitari d’Igualada”.
El Rector va cloure l’acte inaugurant el curs i explicant que la Universitat ajuda a ser el que els alumnes seran. I això es fa amb professors motivats i alumnes amb il·lusió i entusiasme. El Campus d’Igualada és important per la ciutat i també per la Universitat de Lleida. I va agrair els ajuts de les institucions en l’equilibri territorial. Es va posar de manifest les dificultats derivades de la pandèmia pel que fa a les classes presencials, però que ha posat en relleu l’esperit de servei de la universitat i va desitjar que sigui un lloc de col·laboració entre empreses i universitat, integrador i efectiu pel desenvolupament del país.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que, amb les últimes pluges, caldria afluixar les restriccions per sequera?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta