5.3 C
Igualada
Dissabte, 24 febrer 2024

Un article de

Acaben les obres de restauració de l’església de Santa Fe de Calonge
A

Publicitat

L’Ajuntament de Calonge de Segarra va fer un concurs públic per adjudicar les obres de restauració de l’església de Santa Fe, amb un cost de 144.599,52 euros. L’empresa adjudicatària ha estat Mulé Calaf, SLL., mentre que la coordinació i direcció de les obres ha anat a càrrec de l’arquitecte Xavier Claparols.

S’hi han fet les actuacions següents: repàs de la coberta; consolidació del parament de pedra de les façanes no restaurades i substitució puntual de peces; millora i recuperació del timpà del portal romànic; recuperació de finestres romàniques tapiades de l’absis i de l’absidiola sud; reobertura del portal barroc de migdia com accés secundari; recuperació de finestres romàniques tapiades de la façana de migdia; recuperació del pas sud de la nau al transsepte; pavimentació de l’església; definició de nova delimitació d’enguixats i restauració d’ornaments; finalització d’arcades (capelles) laterals de l’absis i eliminació de refosos d’antics accessos; instal·lació d’electricitat i enllumenat; instal·lació de xarxa d’àudio i megafonia; millora de la seguretat, i millora de l’accessibilitat a l’interior (d’entrada i sortida). L’església és visible des de l’exterior mitjançant un petit vidre situat a la porta d’entrada.

Les obres han estat finançades íntegrament per la Diputació de Barcelona. Properament, l’Ajuntament té previst fer una jornada de portes obertes.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies