A propòsit d’una imperdible mostra de les aquarel·les de Salvador Balcells, al Portal del Llevador
A

17 de desembre de 2021

Novament, a la Sala Portal del Llevador, hi ha exposada fins al dia 19 d’aquest mes, una col·lecció d’aquarel·les del pintor igualadí Salvador Balcells. Si bé, aquest veterà artista de forma habitual presentava obres amb unes puntuals figuracions paisatgístiques que cercaven unes representatives evocacions d’unes prou realistes percepcions visuals d’indrets propers a la nostra comarca. Per a aquesta avinentesa, Balcells ens presenta unes realitzacions insòlitament abstractes pel que fa al seu contingut temàtic, no sense un fil conductor que persegueix només emocions positives. Això és, es tracta d’un conjunt d’aquarel·les que recorren altra volta a la pràctica pictòrica de la tècnica de l’aiguada, una solució plàstica molt semblant a l’aquarel·la.

Des de la presentació de diverses històries que et transporten en la quotidianitat del dia a dia; la destresa amb què Balcells treballa l’aquarel·la, amb uns precisos i insistents tocs de tinta negra que perfilen els moviments per damunt d’unes acostumades i delicades pinzellades coloristes, concedeix a l’obra el valor més personal d’una perseguida abstracció, enriquida de retruc, amb un bon domini dels efectes de les llums i les ombres.

Al capdavall, una vegada més, aquests dies, Balcells, ens convida –tot entusiasta- al gaudi d’unes impressions i sensacions plàstiques que evidencien la perícia artística d’un professional que venia del món del disseny gràfic i industrial; competències que certament han influït en tota la seva obra. La contemplació d’aquest laboriós treball cromàtic certifica veritablement el que ha estat un llarg procés creatiu d’unes plurals i notòries vibracions anímiques.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?