12 C
Igualada
Divendres, 23 febrer 2024

Un article de

A l’Escorxador s’han posat 81.847 vacunes contra la covid-19
A

Publicitat

El Departament de Salut comença a tot Catalunya la vacunació intensiva de proximitat per arribar al màxim de població que encara no s’ha immunitzat. A la Regió Sanitària Catalunya Central aquesta nova estratègia es comença a aplicar aquesta mateixa setmana amb la reorganització dels punts de vacunació poblacionals que han centralitzat bona part de la vacunació massiva.

Des que va començar la campanya de vacunació contra la Covid19, a finals de desembre de 2020, s’han administrat a la Regió Sanitària 726.431 vacunes, de les quals el 52% als quatre espais que han concentrat bona part de l’activitat vacunal a la regió, entre ells, a l’Anoia, L’Escorxador d’Igualada. La Regió Sanitària Catalunya Central va ser la primera de Catalunya a centralitzar el 4 de març la vacunació en espais de dimensions òptimes per poder vacunar la població general, després d’una primera fase de vacunació amb equips mòbils. Aquesta estratègia es va fer per facilitar l’accés a la vacuna tant en la reserva de cites com d’accessibilitat i agilitat en l’administració de la vacuna. En total, a l’Escorxador s’han administrat 81.847 vacunes. A l’Anoia, de moment, hi ha el 70,67% de persones vacunades amb la pauta completa.

Donat que ja s’ha assolit el 70,5% de la població amb la paula completa, ara la campanya enceta una nova etapa, en la qual es concentrarà la vacunació en els centres d’atenció primària o en els locals habilitats per aquesta finalitat en diferents municipis.

La gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central Imma Cervós, assenyala que “es tracta de ser àgils en la resposta i davant una nova necessitat, adeqüem els nostres recursos. Entrem en una nova fase on volem augmentar la cobertura vacunal amb estratègies que aproximin la vacuna als col·lectius que encara no se l’han posada”.

L’Escorxador d’Igualada continuarà obert com a punt de vacunació però ho farà en un espai molt més petit i amb els següents horaris:
· Setmana del 4/10: Dimarts i divendres a la tarda de 13 a 20h.
· Setmana de l’11/10: Dimecres i divendres tarda de 13 a 20h.

Ara bé, per a l’administració de la vacuna cal demanar hora als centres d’atenció primària, de manera que es doni garantia de concentrar les vacunacions en aquestes franges i també obrir vials en funció de les dosis agendades, de manera que no es perdi cap vacuna.
D’altra banda, ja s’ha enllestit la campanya de terceres dosis a residències geriàtriques. Com a mínim s’ha administrat la part més important i a tota la regió.

Compartir
Publicitat
Més notícies:

L’enquesta

el + llegit

Més notícies