9 de cada 10 igualadins d’entre 14 i 16 anys consumeix alcohol un cop a la setmana

93

Llei seca a Igualada. El terme pot semblar una mica exagerat, però, de fet, és el que succeirà a la ciutat durant les nits. La prohibició de venda d’alcohol, que ja s’aplicava a les gasolineres de matinada, també afectarà a aquells supermercats o botigues que estiguin oberts fins a altes hores de la nit. A partir de les 11, serà impossible comprar alcohol a la ciutat. Això sí, als bars, terrasses i restaurants es podrà consumir sense problema.

Una de les dades que se’n desprenen de l’estudi fet per analitzar el consum dels més joves a Igualada és sorpenent

L’Ajuntament ha proporcionat unes dades -de les que no es coneix l’origen- segons les quals, atenció, el 87% dels joves entre 14 i 16 anys reconeixen prendre alcohol entre un i dos cops per setmana, i d’altra banda, l’Hospital ha informat que les intoxicacions etíliques van pujar un 23% l’any passat respecte el 2016.

El vandalisme també preocupa, i molt. Aquest passat cap de setmana, es va detenir “in fraganti” un jove destrossant una paperera en plena via pública. La sanció aplicada és de 150€.

Dissabte es va inaugurar el “Mirador de Montserrat” a les antigues Guixeres. A l’endemà, ja hi havia destrosses. També al Parc Central, on s’ha fet malbé divers material urbà. Les despeses per arreglar-ho pujaran 13.000€, per, entre d’altres coses, refer la il·luminació artificial, doncs part l’han trencada. També s’han destrossat papereres, arrencat cartells, o fins i tot malmès arbres.

“No ens cauran els anells”

Ha estat la gota que ha fet vessar el vas de la paciència a l’Ajuntament. L’alcalde Castells diu que “no ens cauran els anells” a l’hora d’aplicar dures sancions.