7a trobada de corda de l’Associació Catalana d’Escoles de Música

229

v

El passat dissabte 8 d’abril es va fer a Igualada, amb la col·laboració de Safont Instruments, la 7a trobada d’instruments de corda que organitza l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM). Va ser la primera vegada que es va fer a Igualada, i donat que en aquella data tots els grans espais d’Igualada estaven ocupats per la Mostra, per encabir els estudiants que hi intervenien: al voltant de 210 alumnes i el públic assistent es va fer necessari fer el concert al Pavelló d’hoquei de les Comes.

L’alumnat: violins, violes, violoncels i contrabaixos procedia de la Zona 7 de l’ACEM: Anoia i Baix Penedès; concretament de les escoles de música de: Sant Sadurní, CONTRAPUNT amb aules a Banyeres del Penedès, Calafell, La Múnia, Llorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys; El Vendrell, Vilafranca, Sitges, Vilanova i la Geltrú, EMAP Alt Penedès amb aules al Pla del Penedès, Pacs i Les Cabanyes, Llorenç d’Hortons, Sant Pere de Riudebitlles, Santa Fe i la Granada, Torrelavit, Sant Martí Sarroca, Subirats i Puigdàlber; Piera, Hostalets de Pierola, Capellades i Igualada.

7a trobada de corda de l'Associació Catalana d'Escoles de Música 2 - La Veu de l'Anoia - Veuanoia.cat

Al matí, desprès de rebre als participants, va tenir lloc l’assaig per seccions: els violins i les violes van anar al Col·legi Maristes Igualada que, molt amablement van cedir les seves aules, i els violoncels i contrabaixos es van quedar al Pavelló de les Comes; més tard, després d’esmorzar va tenir lloc l’assaig comú i finalment a la 1 del migdia el concert, on es va interpretar: Wonderland Overture de James Bulla, Loch Lomond – Pop. Escocesa, Dance of the Tumblers de R. Korsakov (Arr. Sandra Dackow) i Centerfold – Pop. Americana. Les peces van ser dirigides per Núria Beltran (E.M Vilafranca), Anna Urpí (E.M Vendrell), Miquel Córdoba (E.M Igualada) i Marçal Ayats (E.M Vilanova i la Geltrú).

Els molts aplaudiments van obligar a fer un bis i es va repetir Wonderland Overture. En el comiat es va obsequiar a les diferents escoles amb un plafó amb el dibuix que Roser Ramon va fer per l’ocasió i a l’alumnat amb un adhesiu amb el mateix dibuix. Un pica-pica en acabar l’acte va posar punt final a la trobada