750 infants, a punt per la cantata escolar d’aquest dilluns

52

Rere una història estrafeta i exagerada s’amaga una realitat que potser és més comuna que no ens pensem: una mare cansada, atabalada i esgotada; un fill endimoniat i sense límits que la desespera, i un pare absent i despistat viuen en una casa on les estones que passen junts són plenes de crits, càstigs i baralles. Un relat que ens porta al límit de la paciència, de la trapelleria i la dolenteria.

L’experiència viscuda els farà canviar les actituds

Demà dilluns, 18 de març, amb música de Lluís Vidal i text de Dani Coma, tindrà lloc a la pista d’hoquei de les Comes la cantata escolar El nen trapella, que des de l’Escola/Conservatori Municipal de Música organitzen les regidories d’Ensenyaments Artístics i d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada, amb la col·laboració de les escoles municipals d’art i teatre, i el suport de l’Ajuntament de Vilanova del Camí. En aquesta dissetena edició, entre els dos municipis, hi participaran al voltant de 750 nens i nenes de 4t de primària.

La cantata —adreçada als pares i als familiars dels alumnes— es farà dues vegades. La primera sessió serà a les 18h i intervindrà l’alumnat de les escoles: Maristes, Monalco, Montclar-Mestral, Ateneu Igualadí, Dolors Martí, Emili Vallès, Marta Mata (Vilanova del Camí), Escola Pia i Pompeu Fabra (Vilanova del Camí); la segona sessió serà a les 19:30h i intervindrà l’alumnat de les escoles: Acadèmia Igualada, Escolàpies Igualada, Jesús-Maria, Mare Del Diví Pastor, Gabriel Castellà, Garcia Fossas, Joan Maragall (Vilanova del Camí), Ramon Castelltort i Escola Mowgli.

En les dues sessions també hi participarà un cor d’alumnes de l’Escola Municipal de Música, i alumnes de l’Escola Municipal de Teatre que es faran càrrec de la narració.

A més de les cançons, també es podrà gaudir dels elements plàstics que ha fet l’alumnat de les escoles de primària per il·lustrar algunes escenes de la cantata. El programa de mà l’han dissenyat i maquetat alumnat de l’Escola Municipal d’Art i com ja és habitual, la cantata estarà acompanyada per un conjunt instrumental format per professorat i alumnat de l’Escola/Conservatori Municipal de Música.

A nivell de mobilitat i per tal de millorar els accessos a les Comes, es recomana als assistents anar-hia peu o amb transport públic.