21.1 C
Igualada
Divendres, juliol 30, 2021

64 carros i vora 200 animals participen als Tres Tombs d’Igualada

El punt àlgid de les festes organitzes per l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada va culminar amb èxit amb alguns dels actes centrals la setmana passada.

Divendres 17, va tenir lloc l’Ofici solemne a la Basílica de Santa Maria, on tots els assistents, un any més, van celebrar el ritual religiós en honor a Sant Antoni Abat. Havent finalitzat, el seguici format per les dues banderes gremials amb els seus portadors, pubilla i dames d’honor entre d’altres, es va dirigir cap als domicilis dels banderers per retornar les banderes i onejar-les al so de la Patera interpretada per la Banda de Música d’Igualada; els trabucs dels Trabucaires “Els Voladors” i la colla del Ball de Bastons d’Igualada feien encara més lluït l’acte.

Dissabte 18 es va realitzar la tradicional cercavila amb l’objectiu d’anunciar els Tres Tombs, amb la farola il·luminant el recorregut al capdavant, seguida de la carrossa amb la imatge de Sant Antoni, banderers, pubilla i dames i la resta de carruatges i cavalleries. Al domicili dels banderers s’obsequià a tots els presents amb la tradicional coca i barreja.

Malgrat la incertesa meterològica diumenge 19 de gener es va celebrar el 198è aniversari dels típics Tres Tombs, on la participació total va ser de 64 carros i carruatges i de 197 animals.

La diada, que va comptar amb la presència de la consellera Teresa Jordà es va poder realitzar amb èxit un any més, mantenint així la festa i la benedicció dels animals de forma ininterrompuda des de 1822.

Amb una bona representació de genets provinents de l’Hípica d’Esparreguera al capdavant els Tres Tombs es van poder fer sencers i amb normalitat, i de nou van ser admirats per diversos espectadors, locals i forans, al llarg de tot el recorregut.

Com a novetats destacables, enguany es van poder veure dos carros igualadins nous: el d’estelles de troncs de pi i el de bovines de cable telefònic, i també el carro del Vermut de Reus que no havia vingut mai a Igualada. La Pubilla i les Dames d’honor també van sorprendre a tothom anant muntades a cavall i no en carro tal com és habitual.

A la tarda, i a l’Hotel Amèrica, tingué lloc el dinar de germanor, en què es va comptar amb la presència de l’alcalde Marc Castells, i el regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps.

Els darrers actes de les festes patronals tindran lloc per una banda avui dilluns 20 amb la missa en honor als socis traspassats, a 2/4 de 8 del vespre a l’església de la Soledat.
I de l’altra, amb el ball de socis de dissabte 25 de gener a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Municipal l’Ateneu, amenitzat per l’orquestra Som-hi Band. A la mitja part banderers, pubilla i dames seran breument entrevistats i es realitzarà el sorteig de tortells gentilesa de les pastisseries Pla, Closa, Fidel Serra i Bon Tast.

A banda de celebrar els Tres Tombs a la nostra ciutat, l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada també ja ha participat en els Tres Tombs de Martorell i ho farà properament en d’altres poblacions.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

La Pobla ja té els dos projectes guanyadors dels pressupostos participatius

Els poblatans i poblatanes han tingut la possibilitat per segon any de decidir el destí d’una part de la despesa municipal prevista per a...

S’atura el projecte del Mobility Lab per dificultats econòmiques

El Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Mobility Lab Anoia no es podrà realitzar en la convocatòria d’aquest any de la Generalitat de Catalunya...

L’Ajuntament vol ampliar el Milà i Fontanals després que 300 alumnes es quedessin al carrer

L’Ajuntament d’Igualada, de forma conjunta amb la direcció de l’institut Milà i Fontanals i la Unió Empresarial de l’Anoia, han acordat demanar al Departament...

Igualada Som-hi demana al govern que no construeixi un pàrquing als horts de l’Asil

El grup municipal d’Igualada Som-hi critica la intenció del govern de Junts per Igualada de construir un aparcament a cel obert als horts de...

[Vídeo] L’incendi de l’Anoia, a vista de dron

L'ACN ha sobrevolat amb dron la zona cremada per l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia, que ha cremat al voltant de 1.700...
Compartir