19.7 C
Igualada
Divendres, octubre 23, 2020

64 carros i vora 200 animals participen als Tres Tombs d’Igualada

El punt àlgid de les festes organitzes per l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada va culminar amb èxit amb alguns dels actes centrals la setmana passada.

Divendres 17, va tenir lloc l’Ofici solemne a la Basílica de Santa Maria, on tots els assistents, un any més, van celebrar el ritual religiós en honor a Sant Antoni Abat. Havent finalitzat, el seguici format per les dues banderes gremials amb els seus portadors, pubilla i dames d’honor entre d’altres, es va dirigir cap als domicilis dels banderers per retornar les banderes i onejar-les al so de la Patera interpretada per la Banda de Música d’Igualada; els trabucs dels Trabucaires “Els Voladors” i la colla del Ball de Bastons d’Igualada feien encara més lluït l’acte.

Dissabte 18 es va realitzar la tradicional cercavila amb l’objectiu d’anunciar els Tres Tombs, amb la farola il·luminant el recorregut al capdavant, seguida de la carrossa amb la imatge de Sant Antoni, banderers, pubilla i dames i la resta de carruatges i cavalleries. Al domicili dels banderers s’obsequià a tots els presents amb la tradicional coca i barreja.

Malgrat la incertesa meterològica diumenge 19 de gener es va celebrar el 198è aniversari dels típics Tres Tombs, on la participació total va ser de 64 carros i carruatges i de 197 animals.

La diada, que va comptar amb la presència de la consellera Teresa Jordà es va poder realitzar amb èxit un any més, mantenint així la festa i la benedicció dels animals de forma ininterrompuda des de 1822.

Amb una bona representació de genets provinents de l’Hípica d’Esparreguera al capdavant els Tres Tombs es van poder fer sencers i amb normalitat, i de nou van ser admirats per diversos espectadors, locals i forans, al llarg de tot el recorregut.

Com a novetats destacables, enguany es van poder veure dos carros igualadins nous: el d’estelles de troncs de pi i el de bovines de cable telefònic, i també el carro del Vermut de Reus que no havia vingut mai a Igualada. La Pubilla i les Dames d’honor també van sorprendre a tothom anant muntades a cavall i no en carro tal com és habitual.

A la tarda, i a l’Hotel Amèrica, tingué lloc el dinar de germanor, en què es va comptar amb la presència de l’alcalde Marc Castells, i el regidor de Promoció Cultural i Relacions Institucionals de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps.

Els darrers actes de les festes patronals tindran lloc per una banda avui dilluns 20 amb la missa en honor als socis traspassats, a 2/4 de 8 del vespre a l’església de la Soledat.
I de l’altra, amb el ball de socis de dissabte 25 de gener a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Municipal l’Ateneu, amenitzat per l’orquestra Som-hi Band. A la mitja part banderers, pubilla i dames seran breument entrevistats i es realitzarà el sorteig de tortells gentilesa de les pastisseries Pla, Closa, Fidel Serra i Bon Tast.

A banda de celebrar els Tres Tombs a la nostra ciutat, l’Antic Gremi de Traginers d’Igualada també ja ha participat en els Tres Tombs de Martorell i ho farà properament en d’altres poblacions.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

Veïns de Calaf reclamen una solució al tema de l’aigua, ja

Els veïns de Calaf comencen a estar ja cansats dels problemes endèmics amb l’aigua del municipi, que cada vegada són més recurrents i demanen...

L’Associació Polígon dels Plans torna a la Unió de Polígons de Catalunya

L’Associació Polígons dels Plans ha tornat a formar part de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), entitat vinculada a la Cambra de...

La UEA prepara per dimecres el IV Fòrum Empresarial de l’Anoia

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) reprèn el proper dimecres dia 28 d’octubre, la celebració del IV Fòrum Empresarial de l’Anoia, que havia quedat...

Una sessió particular

Intensa, caòtica i productiva, serien tres adjectius per qualificar la sessió deliberativa sobre els Espais Oberts que va organitzar el Departament de Territori el...

S’ajorna l’estrena europea de l’Igualada Rigat

El Comité Europeu d’hoquei sobre patins ha decidit l’ajornament de dotze partits de les competicions continentals previstos per al pròxim novembre 7, “atenent la situació...
Compartir