23.8 C
Igualada
Dimecres, agost 17, 2022

Els Pastorets d’Igualada: 60 anys, 60 Nadals

Aquest any els Pastorets d’Igualada celebren la seva 60a edició, una efemèride molt especial per a ells i per a la qual han preparat un seguit d’activitats que es faran a Igualada durant aquestes properes festes nadalenques.

Francesc Ferrer, director dels Pastorets, remarcava la rellevància d’aquestes seixanta edicions de Pastorets a la nostra ciutat que s’han dut a terme de manera ininterrompuda des del 1959, una fita que pocs Pastorets de Catalunya poden explicar. “Hi ha d’altres Pastorets que tenen més anys que nosaltres però en alguna època o altra han aturat les representacions per reprendre-les un temps després, cosa que no hem fet els Pastorets de l’Esbart Igualadí”.

Durant l’acte de presentació del 60è aniversari, Francesc Ferrer també va voler fer valer la gran tasca de disseny que està duent a terme el Joan Sallent, que és qui ha fet el dibuix de la cartelleria d’aquest any i que ja va ser qui va fer l’anterior, el 2011, així com els dibuixos de l’auca. També va voler destacar la tasca d’en Jordi Solé tant en el disseny de decorats com en el disseny dels programes, utilitzant noves tecnologies que permeten actualitzar els decorats, substituint els antics de paper per d’altres fets amb nous materials i amb tècniques innovadores. “Mitjançant un programa informàtic hem pogut substituir el foc real que fèiem servir en l’escena de les calderes -que era un xic perillós tenint en compte que alguns dels decorats encara són de paper- per una projecció que dóna una imatge molt real” explicava Francesc Ferrer. “També ens permet donar moviment a altres decorats”.
En Jordi Solé comentava que aquestes tècniques s’han exportat a altres Pastorets de Catalunya a través de la Coordinadora, de la qual en formen part dels Pastorets igualadins. “Entre tots compartim i aprofitem al màxim tots els recursos dels que disposem”.

Activitats per celebrar el 60è aniversari
Èlia Ferrer va desgranar les activitats especials que es durant a terme aquests propers dies per celebrar els seixanta anys.
– El mes passat es va fer un càsting per trobar una Verge Maria i un arcàngel Sant Gabriel al qual es van presentar moltes noies i de les quals ens van resultar escollides tres.
– Demà dissabte dia 15, els Pastorets van al mercat de la Masuca. La Marta i el Jeremies han d’anar a comprar per a tots els pastors.
– El divendres 21, el Lluquet i el Rovelló donaran coca a la Cantada de Nadales de la plaça de l’Ajuntament.
– El dissabte 22 els Pastorets se’n van a patinar sobre gel a cal Font. El Lluquet, el Rovelló i el Satanàs es perseguiran sobre patins.
– El dissabte 29 Igualada tindrà l’Infern més gran de Catalunya: tothom qui vulgui es pot disfressar de dimoni per acompanyar-los i es cremarà l’Ajuntament. Aquest serà un acte amb foc que comptarà amb la col·laboració dels Diables d’Igualada i es convidarà dimonis d’altres Pastorets de Catalunya que vinguin a l’infern d’Igualada.

Els Pastorets de la temporada 2018-2019 tindran cinc representacions:
– 23 de desembre. A les 11:45h. Sessió matinal reduïda
– 26 de desembre. A les 17:30h.
– 30 de desembre. A les 11:45h. Sessió matinal reduïda.
– 30 de desembre. A les 17:30h
– 13 de gener. A les 11:45h. Sessió matinal reduïda
Les entrades es poden reservar ja a www.elspastorets.com o a través de l’app dels Pastorets d’Igualada on, a més de molta informació, hi trobareu un divertit joc per entretenir-vos tot caçant dimoniets.

Compartir

Més notícies

Últimes notícies

El Fortí del Pi, nou Bé Cultural d’Interès Local de Montbui

L’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha aprovat la declaració com a Bé Cultural d’Interès Local del Fortí del Pi. Es tracta d’una torre...

Cinc anys d’ignomínia

El 17 d’agost del 2017, Catalunya patia un dels crims d’Estat més greus de la seva història. Les Rambles de Barcelona i el port...

A propòsit dels Dies Internacionals i Mundials, aquest 19 d’agost se celebrarà novament el “Dia Mundial de la Fotografia”

Tot sovint hi ha molta gent que es pregunta per a què serveixen els Dies Internacionals i Mundials, i per què n’hi ha tants?...

La Fundació Mútua Igualadina dona suport a Caritas

La Fundació Mutua Igualadina va lliurar el passat mes de juliol un donatiu a Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra. Aquests diners serviran per donar suport a...

La ventada tomba un arbre a l’Avinguda Balmes d’Igualada

Enmig de la calorada d'aquests dies, també hi ha hagut ratxes de vent força considerables. I una d'aquestes ventades va provocar un fort ensurt...
Compartir