4à edició de Fem Àgora a l’Escola Pia
4

29 d'abril de 2017

La jornada aplega tots els estudiants de 1r de batxillerat de l’Escola Pia de Catalunya amb els objectius de refermar el sentiment de pertinença a l’escola i de crear un espai de convivència, diàleg i debat filosòfics per tal de desenvolupar actituds ètiques i compromeses a partir de la reflexió i l’actitud crítica.

En aquesta ocasió, sota el lema Jo, robot?, es proposa parlar dels reptes ètics i antropològics davant dels avenços en les anomenades tecnologies emergents: nanotecnologia, biotecnologia, tecnologies de la informació, ciència cognitiva, robòtica i intel·ligència artificial.

Amb paraules dels mateixos alumnes:

Un projecte ple de reflexions filosòfiques que, concretament, tractaran sobre el posthumanisme; és a dir, sobre la possibilitat de superar les limitacions intel·lectuals i físiques mitjançant el control tecnològic. Tots junts podrem dialogar, contrastar els nostres pensaments i compartir les nostres prediccions de futur. Un tema actual, un tema del qual tothom n’és conscient, sobre el qual filosòficament tant és reflexiona i es pregunta: on quedarà el límit entre l’ésser humà i la tecnologia?

Aquesta trobada compleix amb l’objectiu de conèixer nous alumnes i,  juntament amb ells, poder veure diversos punts de vista i compartir-los per poder reflexionar de manera filosòfica.

Així que, avui, totes les Escoles Pies es preparen per filosofar com mai, sobre un tema que ens afecta a tothom.

Aquesta quarta edició es celebrarà simultàniament a l’Escola Pia de Sitges, de Sabadell i a casa nostra. Com a seu i escola acollidora, ens visitaran els alumnes de l’Escola Pia de Caldes, Terrassa, Mataró, Sant Antoni i Sarrià. Els nostres alumnes estan preparant la jornada per tal de ser uns bons amfitrions i que la jornada respongui als seus objectius.

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?