L’obra social “la Caixa” ha destinat l’any passat 180.451€ a entitats socials de l’Anoia
L

10 de març de 2018

 

L’ Obra Social “la Caixa” ha destinat durant l’any 2017 un total de 180.451 euros a 47 projectes d’ entitats socials de l’Anoia. Durant aquest any, l’ Obra Social ”la Caixa” ha potenciat el seu compromís social amb els ciutadans anoiencs reforçant la seva actuació a la població mitjançant programes socials adreçats a cobrir mancances especialment importants en la conjuntura econòmica actual, com ara:  pobresa famílies, infància i gent gran, infermetat, discapacitat i addiccions, fomentar l’ inserció laboral entre els col·lectius en risc o en situació d’exclusió social, immigració i marginació social i programes de cultura i educació.

S’han invertit 180.451 euros a la societat a través de 47 diferents entitats socials de la població mitjançant la xarxa d’oficines i el centre d’ empresa de CaixaBank a l’Anoia. Actualment, l’ entitat compta amb un total de 19 oficines a l’ Anoia en les que hi treballen un total de 123 empleats. Les oficines de l’entitat de la comarca han comptat amb aquest pressupost anual per impulsar projectes d’interès social, i socioassistencial que es desenvolupin en l’àrea d’influència de cada oficina.

Exemples de projectes subvencionats a través d’aquest pressupost han estat: Club Esportiu La Taca, Consorci Sociosanitari d’Igualada, Dones Amb Empenta, Associació Amics de La Música

Associació Tercera Edat de Santa Margarida Montbui, Coral Mixta d’Igualada, Ajuntament d’Òdena, Artesanas de Corazón, Ajuntament de Collbató, Asociación Pensionistes y Jubilados Vilanova Camí, Hermanitas de Los Ancianos desamparados, Associació Prodisminuïts Santa Oliva, Ajuntament d’Igualada, Associació Catalana Síndrome Prader Willi, Asociación Hipofam, Associació del Grup de Voluntaris de Masquefa, Unió Empresarial de L’anoia, entre d’altres.

Obra Social ”la Caixa”: el compromís social, la raó de ser de l’entitat

La Fundació Bancària ”la Caixa”, presidida per Isidre Fainé i dirigida per Jaume Giró, ha incrementat aquest any 2018 el pressupost per a la seva Obra Social, que se situa en 520 milions d’euros. Aquesta dotació posiciona a l’entitat com la primera fundació privada d’Espanya i una de les més importants del món.

El desenvolupament de programes socials focalitzats en els grans reptes actuals, com la desocupació, la lluita contra l’exclusió o l’accés a l’habitatge, segueixen concentrant bona part dels esforços. El gruix de la inversió, el 59% del pressupost, es destina al desenvolupament de programes socials i assistencials; el 23% és per a la promoció de la cultura i l’educació; i el 18% a la recerca i la concessió de beques.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta