Comencen les festes de Sant Antoni a la Llacuna que culminaran amb els 10 anys dels Tres Tombs
C

22 de gener de 2018

 

Enguany les Festes de Sant Antoni a la Llacuna celebren els 10 anys dels Tres Tombs des que es van incorporar els cavalls. Per l’ocasió s’estrenarà bandera per preservar l’original, que data de l’any 1952. Aquests deu anys però, també estaran marcats per la falta d’en Santiago Salvador, un dels membres més participatius dins de la Comissió dels Tres Tombs i a qui se li farà un reconeixement a títol pòstum per la seva dedicació i compromís cultural a la Festa dels Tres Tombs de la Llacuna.

Sota la batuta de la Comissió dels Tres Tombs de La Llacuna organitzadors de la festa i la col•laboració de l’Ajuntament de la Llacuna, diumenge 28 s’iniciarà la celebració. A dos quarts d’una del migdia tindrà lloc l’ofici solemne en honor del Sant. La Comissió junt amb els membres del consistori i participants faran el lliurament de la nova bandera, del banderer sortint, Sr. Jordi Gelabert, a la portadora d’enguany, Mercè Celda i Torres i es farà la benedicció dels panets de Sant Antoni. En sortir, la comitiva farà el trasllat de la bandera de l’església al domicili del banderer i tot seguit tindrà lloc un refrigeri. La bandera del Sant s’exposarà al domicili, davant les escoles.

El pròxim acte de la festivitat serà el dissabte 3 de febrer. A partir de les 9,30 h del matí tothom qui vulgui podrà sortir de la plaça Major a peu, en bicicleta o a cavall i fer un tomb pels voltants de La Llacuna per finalitzar, a les 11 h, al castell de Vilademàger, amb un esmorzar de germanor en el que cal portar-se l’esmorzar però s’oferirà coca per a tots els assistents.

Finalment, el diumenge 4 de febrer, tindrà lloc els tradicionals Tres Tombs que començaran a la 1 del migdia a la plaça de les Oliveres. Abans però, el mateix diumenge a les 9 h del matí hi haurà un esmorzar per a tots els participants.

El recorregut dels tombs estarà degudament senyalitzat i el tercer tomb finalitzarà a la Plaça Major on es realitzarà la benedicció i es lliurarà a tots els participants un record en nom de l’organització.  A més, hi haurà coca i mistela per a tothom i venda dels tradicionals tortells. També es farà el sorteig de la tradicional panera. Les butlletes es podran adquirir durant la setmana al Forn Pujó, l’Estanc, CoAliment i La Pansa. Es recorda que caldrà retirar tots els vehicles estacionats al recorregut i que l’organització no se’n responsabilitzarà dels danys ocasionats.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta