El tàndem Parra-Gràcia novament campions estatals de Tai-jitsu
E

11 de juliol de 2017

El Club Budokan Vilanova del Camí ha recollit una cinquantena de medalles, 19 de les quals han estat d’or en els Campionats d’Espanya de Nihon Tai-jitsu. L’equip, dirigit per l’igualadí Pere Soler, que conforma la Selecció Catalana ha recollit el fruit de l’esforç pel seu constant entrenament i notable cohesió. El club participava en les modalitats de Kata individual i parelles, expressió tècnica, randori, defensa personal i kumite. Eren 38 a l’equip i han superat amb escreix la medalla per cap.

Hem parlat a Ràdio Nova amb el mestre i seleccionador, Pere Soler, així com dos dels medallistes destacats de l’equip: Víctor Parra i Arnau Gràcia onze vegades campions d’Espanya. Són un tàndem brillant. Formen parella des dels 5 anys i han aconseguit la medalla d’or a randori per onzena vegada consecutiva (a més, aquest any també han aconseguit la medalla d’or en katas). Són bons companys i grans amics dins i fora del dojo (el gimnàs) i s’entenen gairebé sense paraules.

No és la primera vegada que el club Budokan Vilanova del Camí torna carregat de medalles. De fet ja fa anys que són referents a Espanya. El secret és l’esforç, la constància i el treball dur. La Selecció Catalana és gairebé vilanovina. Pere Soler destaca la cohesió de l’equip i el bon ambient que es respira a l’escola. També parla d’una mena de “cadena de transmissió” que es dona entre les diferents categories; els nivells es van nodrint de l’experiència i la guia de la categoria immediatament superior. Els competidors sènior són monitors del club i col·laboren en la preparació de les categories base.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?