2a jornada de promoció del Parc Natural de Montserrat al Bruc

42

fira_brucAquest proper diumenge dia 11 de desembre tindrà lloc al Bruc la segona jornada per impulsar el parc natural de Montserrat en una vessant més proteccionista de l’entorn i posant en valor la feina dels petits productors i artesans de la zona.

Sota el títol “Per Nadal, tasta el Parc Natural de Montserrat”, durant tota la jornada s’han organitzat prop d’una vintena d’activitats dirigides a tots el públics amb un programa específic pels més menuts. Entre les activitats programades destaquen: sortides interpretades per conèixer l’entorn, mostres gastronòmiques,40 tallers de cuina saludable, elaboració de conserves i begudes tradicionals, taller de pedra seca, xerrades, entre altres.

Segons Vicenç Moliner, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament del Bruc, “l’any passat la jornada va ser en clau interna i el nivell tant d’activitats com de col·laboradors va ser més petit. Aquest any hem fet una proposta més complerta i tenim moltes activitats relacionades amb la natura dins el Parc Natural de Montserrat, amb una important participació dels productors i artesans locals”.

La primera edició, que va tenir lloc el desembre de l’any passat, va haver una bona acollida del públic amb l’assistència de més de 200 participants. A diferència de l’any passat, segons ens informen els organitzadors, la participació de productors d’oli s’espera que sigui menor degut a la sequera que ha reduït la quantitat de productors d’oli. Si més no es comptarà amb oli de la nova collita.

Sobre les expectatives de resposta per part de la ciutadania, el regidor declara que no es tenen ni grans ni petites al respecte “pensem que la iniciativa té sentit i que pot encaixar en allò que busca i sent molta gent que s’estima el territori, encara que entenem que iniciem un camí, per tant, cal saber si tenim raó en les possibilitats de la iniciativa i si hem sigut capaços de transmetre-ho al públic adequat”

Un cop més empreses públiques i privades així com productors i artesans donen suport a la iniciativa organitzada per l’Ajuntament del Bruc i el Grup Promotor Rural El Bruc.

Conxita Costa