266 participants a la 8a Marató de la sang de Piera

48

piera.jpg

266 persones es van acostar al Casal per donar sang a la Marató de la Sang, un esdeveniment que ha comptat també amb actes previs de conscienciació a les escoles i a la Biblioteca de Piera.
La Marató de la sang es va celebrar el passat divendres 16 de gener, de 10 a 22 hores, al Casal per a Joves i Grans de Piera. De les 266 donacions aconseguides, 247 es van fer efectives i la resta, 19 en total, van ser oferiments de persones que en aquell moment no varen poder donar sang. Cal ressaltar les 36 persones que no havien donat mai sang i que es van iniciar en la donació en aquesta Marató de Piera.
En l’edició d’enguany hi ha hagut canvis i novetats destacables, com la ubicació de la Marató al Casal, la implicació de les escoles de Piera o un contacontes per conscienciar els infants i els pares de la importància de donar sang. Pel que fa a les escoles, van ser l’EA Apiària i l’escola Herois del Bruc els centres que es van acollir al projecte “Superherois”, i que van treballar el material proporcionat pel Banc de Sang i Teixits la setmana prèvia a la Marató. També van poder escoltar i llegir la història dels Superherois de la donació de la sang. La resta d’escoles de Piera va col·laborar en la difusió dels flyers informatius.
Per la seva banda, la Biblioteca de Piera va acollir una sessió de contacontes, amb la Mama i la Padrina, que van explicar una història sobre dos superherois de la sang. La sala de la Biblioteca es va omplir de gom a gom d’infants als quals els va encantar aquest relat i, a més, es van poder emportar un obsequi.
Cal destacar que aquesta campanya ha fet augmentar els baixos índexs de sang existents al Banc de Sang i Teixits. En el cas de Piera, es van superar les previsions i la jornada va ser tot un èxit. A més, Piera va sumar en la Marató de Donants de Sang 2.0, una marató que es feia a tot Catalunya, on es van recollir 8.700 donacions, i que finalitzava justament el passat divendres 23 de gener.
Finalment cal agrair la implicació i la col·laboració en l’organització i el desenvolupament d’aquesta jornada de les entitats següents: Associació Cultural de la Gent Gran de Piera, Associació de Donants de Sang de l’Anoia, Creu Roja Anoia a Piera, Piera Televisió, la Piscina, Biblioteca de Piera, Ajuntament de Piera i escoles del nostre municipi.