L’edifici Mont-Àgora, nominat novament en uns premis d’arquitectura
L

2 de juny de 2016

MONTAGORAL’edifici de l’Espai de les Arts i el Coneixement Mont-Àgora continua acumulant reconeixements internacionals en l’àmbit de l’arquitectura i el disseny. Si primer va ser finalista dels premis mundials Wan Awards i posteriorment va rebre una menció especial en els ArchitizerA+Awards, ara Mont-Àgora suma una nominació als German Design Awards 2017, pel que fa a la categoria de premis internacionals. En aquests tres certamens s’ha destacat l’edifici montbuienc com un dels millors construïts a nivell mundial durant els darrers tres anys, pel que fa als edificis civils i institucionals i també s’ha valorat la seva singularitat en el tractament del color.

 

Mont-Àgora, orgull de Montbui

L’edifici Mont-Àgora, amb poc més d’un any d’història, ja és tot un símbol per a Montbui. Aquests reconeixements en l’àmbit arquitectònic són, en paraules de l’alcalde Teo Romero «una mostra més de la tasca ben realitzada. Per a nosaltres Mont-Àgora és orgull de Montbui, un equipament fonamental i necessari, que certifica l’aposta feta pel nostre municipi en els àmbits de la cultura i el coneixement. Hem posat a Montbui en un nivell mundial, gràcies a la tasca de l’arquitecte Pere Puig, que ha fet d’aquest edifici una obra pulida i original fins el detall».

En només un any, el centre s’ha convertit en un punt de referència pels montbuiencs i s’hi han fet diversos actes. Es tracta d’un edifici especial per la combinació de colors suaus que donen lluminositat a l’espai, l’ús innovador de materials i textures en els panells exteriors i la combinació de finestrals que permeten l’entrada tamisada de llum natural, característica que va ser clau per rebre el Wan Award al tractament del color.

El despatx igualadí d’arquitectura que lidera Pere Puig ha projectat nombrosos edificis durant més de trenta anys, des d’habitatges unifamiliars fins a edificis públics. Les seves obres han rebut nombrosos guardons i reconeixements. Ha estat finalista dels premis FAD d’arquitectura en cinc ocasions, l’última el 2014 per l’edifici Campus Motor Anoia, situat a Castellolí.

Davant de tots aquests reconeixements, Puig reconeix que els premis “estan bé”, però que el més important per a ell és que «el centre tingui una gran acceptació i que agradi als veïns que passen per allà cada dia».

Cal recordar que Mont-Àgora és un edifici multifuncional, que acull aules de l’escola Garcia Lorca, una Biblioteca en dues plantes diàfanes, una sala polivalent de petit format i una sala-auditori (en aquests dos espais es projecta setmanalment cinema comercial).

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?