L’Aqua Igualada diu adéu a l’Oklliga amb dignitat

17 de maig de 2016

IMG_2245L’Aqua Igualada anava ben mentalitzat a Girona, sabent que ho donarien tot per guanyar els tres punts, ara quedava fer-ho realitat. Aquesta era la part que depenia d’elles. L’altra, la que no depenia de les igualadines, es jugava a Sant Hipòlit, on el campió de lliga, el CP Voltregà, jugava contra l’altre equip, el Cerdanyola, que també es jugava el seguir o no seguir a l’OKlliga. Les del Vallès havien de, com a mínim, empatar davant del campió de lliga a casa seva… més de quaranta punts els separaven un de l’altre.

Els dos partits es jugaven a la mateixa hora en jornada unificada, a les 20:00 h. començava el tot o res. El de les igualadines començava molt malament. El Girona, entrenat pel Ramon Benito, s’avançava en la primera acció d’atac gràcies a un gol de la Carla Gri (1-0). Però les noies de Jacob Compte i Marta Soler van seguir jugant amb seguretat i paciència.

Uns minuts més tard, el Cerdanyola marcava a Sant Hipòlit (0-1). Tots els resultats eren negatius, l’AQUA Igualada perdia i el Cerdanyola CH estava guanyant al campió de lliga a casa seva. Però poc després, les campiones empataven el partit (1-1).

Les igualadines jugaven bé i a sis minuts del descans la Meri Martínez marcava el gol de l’empat i el de l’esperança (1-1). Mentrestant a Sant Hipòlit, el CP Voltregà també feia la seva feina i capgirava el marcador amb un gol de la Natasha Lee (2-1). L’esperança igualadina creixia per moments. Les lesionades Sofia Ramírez i Clara Ferrer, ambdues amb el peroné trencat, esperonaven a les de l’Anoia.

A la represa, el partit de Girona guanyava en intensitat i a Sant Hipòlit empatava el Cerdanyola amb un gol de la Maria Igualada (2-2). Quedaven encara més de quinze minuts en ambdós partits. El Voltregà havia de marcar un gol i les igualadines també per seguir a l’OKlliga.

A Girona, la Raquel Bernadas marcava el gol que posava per davant a l’AQUA Igualada (1-2). Quedaven quinze minuts. El Voltregà havia de marcar un gol per desfer l’empat contra el Cerdanyola. L’app de la Federació Espanyola de Patinatge amb el seguiment en directe dels partits -via acta electrònica- treia fum als mòbils.

A vuit minuts pel final, la Laura Salvador marcava el gol de la tranquil·litat per a les igualadines (1-3). Faltava el gol del campió…Però el gol no va arribar mai, els partits s’acabaven i el resultat de Sant Hipòlit no va ser favorable a les igualadines. Les campiones empataven a casa per segona vegada en tota la lliga i donava la permanència al Cerdanyola CH que va fer el seu partit i en va sortir victoriós.

Així doncs, l’AQUA Igualada jugarà la propera temporada a la Nacional Catalana i deixa, per primera vegada, l’èlit de l’hoquei patins femení just a la temporada que celebra els 25 anys de la seva creació a Igualada; i essent per trajectòria, probablement, el millor referent sènior femení d’Igualada i de la comarca de l’Anoia.

També descendeixen el Girona CH i el Santa Maria del Pilar, de Madrid. D’altra banda, ascendeixen a l’OKlliga el Sant Cugat (que va descendir la temporada passada), el Vila-Sana i un equip encara per concretar, d’una altra federació autonòmica de patinatge.

El club agraeix les mostres de suport que ha rebut del món de l’hoquei, i afrontarà aquesta etapa amb treball, humilitat i esportivitat, donant molta importància a la seva base, que està creixent notablement.

Citylift Girona CH (1+0): Virginia Díaz -P-, Paula Barranco, Ariadna Campistol, Carla Gri (1) i Maria Cravero. També Laura Viella i Ainoa Pastor -P-. Entrenador: Ramon Benito

AQUA Igualada FHCP (1+2): Mònica Ferrer -P-, Elba Garreta , Laura Salvador (1), Raquel Bernadas (1) i Meri Martínez (1). També Laura Torres, Ivonne Copoví i Laia Navarrete -P-. Entrenadors: Jacob Compte i Marta Soler