Les Bianchis recull el premi del públic al millor espectacle de La Mostra per ‘Les Súpertietes’
L

5 de maig de 2016

Lliurament premi al millor espectacle_1Les Bianchis han recollit, aquest dimecres, el Premi Fundació Catalunya – La Pedrera al millor espectacle de la 27a edició de La Mostra d’Igualada per Les Supertietes. L’obra, inclosa dins l’itinerari 1 ‘Per als més petits’ (de 3 a 6 anys) explica amb contes, música i molt d’humor com la Queralt es converteix en una “supertieta” amb l’ajuda de les seves amigues Bàrbara i Magda, que ja ho són. La dramatúrgia és d’Anna Maria Ricart i es basa en el llibre ‘Contes infantils contra tot pronòstic’ d’Empar Moliner. El guardó, atorgat per votació popular, està dotat amb 1.200 euros.
En rebre el premi, Les Bianchis han afirmat sentir-se “superfelices” per l’obtenció del guardó i han agraït públicament el suport de tot l’equip de persones que les han ajudat a tirar endavant la producció. També han manifestat estar molt contentes del seu pas per La Mostra d’Igualada, ja que els ha permès conèixer millor el sector del teatre infantil i juvenil – la companyia prové del teatre per adults– i palpar tota l’activitat que s’hi mou.
El director artístic de La Mostra d’Igualada, Pep Farrés, ha destacat la importància del premi en dos vessants: d’una banda “perquè el vota el públic, a qui ens devem” i, d’una altra, perquè “és susceptible de ser programat a La Pedrera, i això és important, perquè significa feina”. També ha dit que “és molt lògic” que els espectadors hagin votat Les Supertietes com el millor espectacle de la fira ja que la proposta desprèn “frescor i un llenguatge directe cap al públic d’aquesta franja d’edat”. També ha subratllat la capacitat d’abstreure els contes d’Empar Moliner i dur-los a l’escenari.
La directora de Cultura de la Fundació Catalunya – La Pedrera, Marga Viza, ha felicitat La Mostra per la 27a edició i haver esdevingut un any més “punt de mira i gran mercat de les arts escèniques per a tots els públics del país”. També ha felicitat Les Bianchis: “Ens agrada promocionar el talent, la creativitat i la gent jove” i ha dit que intentaran programar-les a la seva seu, com ja han fet amb altres espectacles premiats anteriorment a La Mostra com Les Trifulgues dels Germans Garapinyada de Teatre Mòbil i Inventari de Marcel Gros. En aquest sentit, Viza ha explicat que “al llarg d’aquests anys hem tingut a La Pedrera més de 30 companyies procedents de La Mostra. És sempre el nostre mercat de referència i esperem que ho sigui molt anys més”.

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta