“15 anys de Zoom”, l’editorial de La Veu de l’Anoia

13

El setè art, com s’anomena també al cinema, té a l’Anoia i específicament a Igualada un referent: el Festival internacional de ficció televisiva i nous formats, el Zoom. De fet, aquesta especial relació de la capital de la comarca amb el cinema ja ve de lluny, quan en temps del ja desaparegut Certamen de Cinema Amateur Ciutat d’Igualada, als anys vuitanta i noranta, el nostre territori va saber-se posar al mapa internacional del cinema, ni que fos a escala petita. Amb el Zoom la capacitat de persuasió d’Igualada en aquest sector ha pres una forma més gran, i, aquest cap de setmana, amb la 15a edició, podríem dir que el festival consolida plenament la seva “majoria d’edat”.

També el Zoom ha estat, i continua essent-ho, una eina sensacional de promoció dels joves talents, en totes les facetes del cinema, davant i darrere de la càmera. En un moment en què tant es parla de l’empreneduria i en la necessitat de mostrar-se amb actitud proactiva davant els reptes, que hi hagi iniciatives que cerquen, impulsen i valoren el treball dels més joves és d’admirar.

A més, els organitzadors del Zoom han sabut sempre apostar per Igualada com a seu d’aquest festival, quelcom sempre benvingut quan, en la majoria dels casos, sembla que aquests tipus d’esdeveniments difícilment surten de les grans ciutats o de llocs amb especial interès, com és el cas de Sitges. Avui, tenim el goig de poder veure a Igualada, al teatre de l’Ateneu i a l’Ateneu Cinema, una cuidada selecció de produccions nacionals i internacionals de cinema per a televisió, i per a les realitzacions que es fan a Catalunya, el Zoom és ja un lloc de pas obligat. Estem davant d’un certamen en majúscules al costat mateix de casa, amb una feina feta per gent de l’Anoia, que ha sabut amb perseverança, al llarg d’aquests quinze anys, dotar de qualitat un festival que ja és una cita ineludible per a tots els que estimen el cinema. Per molts anys!