10a Matinal d’intercanvi de llavors de la Catalunya interior d’Argençola

4 de març de 2022

El Trill, Associació cultural del terme d’Argençola organitza el dissabte 5 i el diumenge 6 de març, la matinal d’intercanvi de llavors, que enguany compleix 10 anys, vol ser un espai on els amants, aficionats i professionals del món de l’agricultura intercanvien experiències i coneixements, a més de retornar al cicle de cultiu, llavors de varietats que tenen el perill de quedar en l’oblit. L’entorn del municipi d’Argençola, privilegiat, ens ha acompanyat en totes les edicions.

Les activitats començaran dissabte a les 8h del vespre, amb un Concert de Sílvia Tomàs al local social d’Argençola, Pl. de Lluís Maria Xirinacs. Cançons arrelades a la terra i a la humanitat, orgàniques, sense sulfits ni colorants, amb aromes de llibertat i amb voluntat de retorn a l’origen. Cal reservar a associacioeltrill@gmail.com.

Diumenge a les 10 del matí, amb una caminada popular “Matinals del Trill 2022” Ruta de la Serra de Cantagalls, trobada a la bàscula ďArgençola. També compta amb una Jornada Tècnica, “ Llavors d’una nova ruralitat davant la crisi alimentària “, a la Sala polivalent de l’Ajuntament d’Argençola.

Durant tot el matí s’habilitarà un espai de trobada on intercanviar llavors i un petit mercat de productes de proximitat, a les 2 del migdia podreu participar del Tast de productes del Parc Agrari de la Conca d’Òdena a càrrec del Col·lectiu Eixarcolant i l’Associació de Productors de la Conca d’Òdena.

Les llavors que any rere any són l’element aglutinador de la jornada prenen un punt més de protagonisme des de l’edició passada, on a part d’estar exposades per què cada un dels participants es pugui endur les que li puguin interessar mentre deixa les seves pròpies, es fa una tasca de caracterització d’aquestes llavors. L’objectiu d’aquest segon pas és que totes i cadascuna de les persones que participen en la matinal, en aportar els seus exemplars, ens informin de les particularitats d’aquestes.

Les llavors presenten un patrimoni genètic que l’home ha tardat milers d’anys en modelar. Des que les llavors comercials han entrat de ple en el món de l’agricultura, aquest patrimoni s’ha vist escapçat quasi en la seva totalitat. Aquesta matinal pretén posar el seu granet de sorra per què les llavors ancestrals que encara sobreviuen, ho continuen fent.
En cas de mal temps la matinal es farà en espais coberts. Podeu trobar més informació a www.eltrill.org.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que els partits polítics arribaran a un acord per formar govern o es repetiran eleccions?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta