Xerrada-recital de Lídia Pujol, a la Biblioteca Central d’Igualada

80

Dijous 18 de gener a les 7 de la tarda a la Biblioteca Central d’Igualada, tindrà lloc la presentació del llibre Iter Luminis, un camí orientat, de Lídia Pujol i Weapons, el negoci de les armes de Marc Javierre. L’acte és organitzat per Llegim…? Llibreria i l’Aplec.
Es tracta d’una xerrada-recital de la cruïlla de dues propostes, musical i fotogràfica, a la conquesta d’un món real poètic orientat cap al bé comú.
Lídia Pujol és cantant i intèrpret. Ha bastit una sòlida carrera en solitari basada en la investigació i reinterpretació de la tradició, tot combinant lírica i misticisme. Ha creat i dirigit el projecte Iter Luminis, interpretat en espais religiosos i emblemàtics d’arreu de Catalunya. En aquest llibre-disc es troba tota aquesta experiència artística que no es desenvolupa només a l’escenari, sinó que continua al carrer, perquè és un camí de llum orientat pel desig d’harmonitzar art i solidaritat, bellesa i transcendència.
I el projecte de Marc Javierre, Weapons, el negoci de les armes, comença el 2014, amb el coneixement i posterior visita a una fira d’armament que es fa prop de París. Allà va buscar l’imaginari col·lectiu sobre les armes, normalitzant el fons i provocant l’espectador a reflexionar sobre allò moral i l’immoral. La guerra comença en una moqueta de color magenta, la que cobreix els estands de les empreses d’armament.