Xarxa Vilanova del Camí estrenarà l’any amb un espectacle de dansa

49

xarxa-vilanova-des16El mes d’octubre Can Papasseit acollia una nova agenda d’espectacles de Xarxa Vilanova Els tres porquets es caguen de por de la companyia Samfaina De colors. Va ser el primer espectacle de la programació. El passat 13 de novembre vam poder veure Clic! de Jordi del Río. I la tercera proposta no ens arribarà fins el mes de febrer. Serà tot un clàssic, La caputxeta vermella, però amb un format molt especial: Cotton Cia de Dansa ens oferirà un espectacle de ballet i dansa clàssica.

Aquesta setmana hem pogut saber una mica més de l’entitat vilanovina de la mà de Sílvia Canas i Sílvia González. Xarxa espectacles esta format per un grup de persones voluntàries que destinen el seu temps lliure a impulsar i organitzat activitats lúdiques i culturals per a la quitxalla. Funciona a tot Catalunya i a Vilanova del Camí els espectacles es fan els diumenges. Per tal de fer més atractiva l’oferta, després de cada representació fan un sorteig, tot i que quan van començar feien tallers, com ens explicava Sílvia Canas.

Pel que fa a la programació i tria d’espectacles es basen en les propostes que els hi arriben com a programadores, però sobretot són usuàries de la Mostra, la fira de teatre infantil i juvenil d’Igualada, on fan una valoració dels espectacles que poden funcionar al nostre municipi. Un altre de les vies per a la contractació i tria d’aquestes obres és per recomanació d’altres programadors de diferents pobles de la comarca, com ens explicava Silvia González.

Una de les parts importants per arribar a la població és la promoció de les obres que es representen a Can Papasseit. Ho fan bàsicament per dues vies: a través de les xarxes socials i amb la col·laboració de les AMPAS dels centres escolars a l’hora de repartir les entrades.

Els patrocinadors formen una part molt important no només en la promoció dels espectacles, sinó també en les aportacions en forma de regal que fan per tal d’oferir als espectadors el sorteig d’algun obsequi una vegada acabat l’espectacle.

Contes i rialles per a la resta de temporada

A l’hora de parlar de novetats d’aquesta nova temporada, González destacava l’aposta per la qualitat dels espectacles triats. De la programació que encara ens queda per veure, hem demanat a les responsables de Xarxa quin seria l’espectacle que recomanarien i les dues han coincidit en el que han programat pel dia 9 d’abril: Riallades de la companyia El pot petit.

Xarxa Vilanova intenta sempre programar algun conte clàssic i en la programació 2016-2017 en destaquen dos, un amb el que van començar el mes d’octubre Els tres porquets es caguen de por i l’altre precisament ens arribarà el dia 12 de febrer: La caputxeta Vermella de la companyia Cotton Dansa. Les següents són el 12 de març amb En contes d’un cova, De Parranda i el 9 d’abril, Riallades de la companyia El pot petit.