Xarivari Blues del Circ Los enceta el quarantè aniversari de Xarxa Igualada

8

El diumenge 21 de gener, a les 6 de la tarda, al Teatre Municipal l’Ateneu, el grup La Xarxa d’Igualada enceta les activitats del seu 40è aniversari amb Xarivari Blues. Circ Los presenta una història nascuda de l’amistat forjada a l’Escola Nacional de Circ de Rio de Janeiro. Quatre amics ens oferiran un espectacle amb acrobàcies, malabars, monocicles i llit elàstic. Les entrades tenen un preu de 6 € i de 5 per als socis de Xarxa Igualada. Es poden comprar des d’una hora abans al vestíbul de l’Ateneu. L’espectacle compta amb el suport del Departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada i el Programa.cat del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
Circ Los i Xarivari Blues
Circ Los és una companyia nascuda l’any 2006, amb l’espectacle La història dels tigres de circ, protagonitzada per Boris Ribas i Joan Arqué, després de la coproducció a Brasil amb la companyia “Grupo Contadores de Historias” on ha creat l’espectacle Memòries d’un tigre de circ. La companyia va guanyar força amb Cabaret Paròdia, amb una espectacular varietat de tècniques de circ, amb format de cabaret, amb els artistes, Boris Ribas, Igor Buzato i Rosa Pelàez. Un magnífic espectacle de circ passant per l’ humor, la música, la poesia visual i les tècniques de circ més agosarades. Després de treballar en circs internacionals i en catalans com el Raluy i el Circ Cric, la companyia Circ Los ha muntat Xarivari Blues.
Boris Ruiz i Igor Buzato s’acompanyen de dos amics i virtuosos acròbates: Roberto Carlos Ramalho i Antonio Correa Firmino. Posen en escena números d’acrobàcia, malabars, monocicles… amb elegància, coreografies i molt d’humor. Tot amb una sorprenent escenografia que esdevé un llit elàstic, al ritme de la música de The Blues Brothers.
Aquests dandis acrobàtics volen retre un homenatge als seus antics mestres de l’Escola Nacional de Circ de Rio de Janeiro amb un espectacle sense paraules, però amb grans dosis d’humor que acaba amb un increïble número de llit elàstic.

Quaranta anys d’espectacles per a tota la família
El mes de gener de 1978 Rialles d’Igualada encetava la seva activitat i esdevenia una de les primeres ciutats del Moviment Rialles de Catalunya d’Òmnium Cultural. L’any 1995 el grup d’Igualada s’integrà a la Fundació Xarxa d’espectacle infantil i juvenil. Des dels inicis de La Mostra de Teatre d’Igualada n’ha estat impulsor i, en l’actualitat, col·laborador en l’apartat de voluntariat.
La Xarxa és una fundació privada sense ànim de lucre formada per un moviment de voluntaris d’arreu de Catalunya unit per organitzar espectacles per a nois i noies amb l’objectiu de promoure la formació de nous públics per a les arts escèniques i contribuir a la seva formació personal i cívica.
Igualada compta amb un grup d’unes 15 persones que formen el grup local Xarxa d’Igualada, el qual, ja des de fa 40 anys, duu a terme una programació estable de teatre infantil i juvenil a la ciutat. Aquesta programació de teatre familiar suposa al voltant de 15 representacions al llarg de la temporada, que comença el setembre i acaba abans de La Mostra. Les funcions es fan al teatre municipal de l’Ateneu de manera quinzenal dos diumenges al mes.
El grup Xarxa Igualada té més de 1200 socis, no només d’Igualada, sinó també d’altres pobles de la comarca. Per als infants, ser soci de Xarxa Igualada suposa una sèrie d’avantatges com ara un descompte del preu de l’entrada, rebre la programació a casa i un petit obsequi el dia del seu aniversari (i és totalment gratuït).
A banda de la programació estable, el grup Xarxa d’Igualada organitza els espectacles infantils de la festa major de la ciutat, així com el ball de carnestoltes. A més, aporta el voluntariat a La Mostra d’Igualada, fira de Teatre Infantil i Juvenil que anualment se celebra a la nostra ciutat.
Per a aquest trimestre, La Xarxa ha programat Safari, de La Baldufa, companyia de comediants; un espectacle que porta a reflexionar sobre l’assetjament escolar (4 de febrer). Pel cap de setmana del 17 i 18 de febrer ha preparat una festa d’aniversari amb l’espectacle de The Penguins Reggae per a xics, El senyor de les baldufes, de la companyia Penélope i Aquiles, l’espectacle de circ itinerant Bicirc del Circ Xic, i la pel·lícula Grand Prix a la muntanya dels invents, entre altres.
La Pera Llimonera presentarà Plors de cocodril. Les aventures d’un electricista despistat que intenta canviar la bombeta de la classe dels infants més ploraners de l’escola bressol (4 de març). L’estenedor teatre oferirà el seu espectacle El col·leccionista de pors. Una persona que no només té pors sinó que a més a més les col·lecciona (18 de març).