Vuit alumnes de l’Institut Joan Mercader classificats per a la segona fase del concurs “Fem Matemàtiques”

0

Vuit alumnes de l’institut Joan Mercader s’han classificat per a la segona fase del concurs FEM MATEMÀTIQUES. Es tracta d’una activitat organitzada anualment per la FEEMCAT (Federació d’Entitats per a l’Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya) amb el suport del Departament d’Ensenyament, i està dirigida a tots els alumnes de sisè de Primària i de primer i de segon d’ESO dels centres escolars del nostre país. En el cas de l’Institut Joan Mercader, els alumnes classificats són quatre de primer d’ESO, i quatre de segon.

La primera fase consistia en l’elaboració d’un informe amb la resolució de tres problemes d’elevada complexitat. En l’informe calia especificar clarament les estratègies, experimentacions, reflexions, càlculs, verificacions… que s’havien dut a terme durant el procés d’elaboració. Degut a la riquesa competencial del concurs, els tres primers classificats del nivell segon d’ESO quedaran seleccionats per representar Catalunya a la Olimpíada Estatal d’alumnes de segon d’ESO organitzada per la FESPM (Federació espanyola de professors de Matemàtiques).

La participació per a aquest concurs és per nivells (sisè de Primària, primer d’ESO o segon d’ESO). El grup de primer d’ESO de l’Institut Joan Mercader està format per les alumnes Ona Barrón, Ariadna Corominas, Maria Lladó i Judit Navarro; mentre que el grup de Segon d’ESO el composen Elena Balici, Aina Carrique, Marc Colomer i Ainhoa Espinosa.

El proper dia 1 d’abril els nostres alumnes disputaran la segona fase del concurs amb els altres 17 centres classificats de cada nivell a l’Institut FX Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú, seu dels associats a la ABEAM (Associació de Barcelona per a l’estudi de l’aprenentatge de les Matemàtiques). D’aquesta segona fase sortiran els alumnes que participaran a la fase final per a tota Catalunya que es desenvoluparà el 13 de maig.

Els desitgem molta sort i que en gaudeixin al màxim!