Vitamina C pel teu rostre amb el Camu-Camu

16

A la selva amazònica peruana, brasilera, colombiana i de veneçuela, gràcies a la frondositat i humitat de la vegetació i el clima, pot créixer i desenvolupar-se un arbust silvestre anomenat Camu-camu o Myrciaria Dubia (el seu nom científic). D’ell s’utilitzen els seus fruits i les fulles amb fins medicinals, des de temps immemorials.

Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

De la grandària d’una llimona mitjana, de color ataronjat i sabor àcid, el Camu -camu conté una abundant quantitat de vitamina C natural, fins a 60 vegades més quantitat d’aquesta vitamina de la qual podem trobar en una taronja.

Gràcies a aquesta i moltes altres propietats com el betacaronteno, el ferro, el calci, el magnesi, etc .. el camu-camu està sent molt demandat per la indústria farmacèutica per a l’elaboració de pastilles i càpsules de vitamines i minerals.

A la zona on es pot trobar aquest meravellós fruit habiten persones on la fermesa en la pell i el seu aspecte juvenil està reconegut a tot el món … clarament tenen a la seva disposició una gran regal de la natura.

A dia d’avui tots podem gaudir de les propietats i beneficis del Camu-camu ja que la seva comercialització ja fa anys que va arribar al nostre país i tot i que és difícil trobar el fruit al natural si podem comprar-processat en pols, preparats per batuts, càpsules, etc.Si creus que li falta lluminositat al teu rostre el camu-camu et pot ajudar a recuperar-la.

El seu poder antioxidant, els flavonoides i polifenols presents en el seu polpa ens ajudaran a frenar els signes d’envelliment, aclarir les taques i nodrir la pell en profunditat, si ho apliquem en forma de mascareta a la cara de manera habitual o el consumim com a complement alimentari .

LA MANERA DE PREPARAR LA MASCARETA SERIA LA SEGÜENT:

En una liquadora posarem una pastanaga, la qual ens aporta vitamina E, i el seu suc el barrejarem amb un iogurt natural i una cullerada de camu-camu en pols, ha de quedar una consistència espessa però fàcil d’aplicar. El posarem a la cara amb una brotxa o directament amb la mà, ràpidament per evitar l’oxidació de la pastanaga. El iogurt s’encarregarà d’obrir els porus de forma natural i el camu-camu nodrirà en profunditat oferint-nos totes les seves propietats. La deixarem actuar uns 20 minuts com a màxim i la retirarem amb aigua temperada.

Es recomana realitzar la mascareta un cop al mes i començar a aplicar-la des dels 20 anys, a manera de prevenció dels primers signes envelliment i per nodrir la pell.

Ja només falta que coneguis aquest meravellós fruit i preguntis al teu farmacèutic o centre de dietètica per les seves propietats, començant a aprofitar tot el que et pot aportar per a la teva bellesa i la teva salut.

Yvette Pons