Vint empreses del polígon La Pedrosa ja compten amb servei de fibra òptica

23

L’Ajuntament valora molt positivament el conveni de col·laboració signat amb l’operadora de telecomunicacions Iguana Comunicacions S.L, que permet donar cobertura de màxima qualitat a particulars i empreses de Masquefa.

Un total de vint empreses ubicades al polígon industrial La Pedrosa s’han vist beneficiades al llarg del darrer any del conveni signat entre l’Ajuntament de Masquefa i l’operadora de telecomunicacions anoienca Iguana Comunicacions, S.L., en virtut del qual la fibra òptica ha arribat finalment al polígon.

L’acord ha permès eradicar els problemes de connectivitat, velocitat, fiabilitat i qualitat de connexió i de cobertura que patien les empreses ubicades en aquesta zona industrial de Masquefa, un dèficit que s’arrossegava des de feia temps i que les gran operadores de telefonia no havien resolt perquè consideraven que no es tractava d’una inversió rendible econòmicament.

En aquest sentit, Carles Mernissi, regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, posa en valor “l’aposta local i el compromís pel territori” de l’empresa Iguana Comunicacions S.L, amb seu social al viver d’empreses del Centre Tecnològic Comunitari (CTC), tot destacant-ne “la capacitat d’adaptar-se a les necessitats quotidianes i concretes de les empreses i el teixit productiu del municipi”.

Amplis beneficis per al teixit industrial

Les empreses amb seu a Masquefa que al llarg del darrer any -des de l’inici de la seva implementació el gener del 2016- han sol·licitat el servei de fibra òptica per als seus negocis a través del CTC, han experimentat notables avantatges econòmics i en el consum energètic. El conveni firmat entre l’Ajuntament i Iguana Comunicacions, S.L permet oferir un servei de proximitat, amb preus i tarifes assequibles tant per a llars com per a empreses, que cobreix la connexió a internet, la telefonia fixa i mòbil i les centraletes virtuals de veu.

Mernissi assegura, en aquesta línia, que “la implantació de la fibra òptica a la vila està donant resultats positius i ens ha permès fer un salt endavant molt important en termes tecnològics i de connectivitat.