Vilanova tornarà a “Aixecar les persianes” dels locals buits del casc antic

60

vilanova.jpg

Vilanova del Camí participarà aquest mes d’octubre en una nova campanya de dinamització comercial i social de la ciutat. Amb el lema “Aixequem persianes” aquest programa del Pla de Barris intenta facilitar les persones emprenedores la recerca d’un local buit on poder ubicar el seu negoci. La campanya estarà activa entre el 24 d’octubre de 2015 i el 7 de gener de 2016.
Aquesta no és la primera vegada que Vilanova participa en una campanya com aquesta però aquest any s’ha plantejat amb algunes novetats. La regidora d’Urbanisme i responsable política de la Llei de Barris, Rosi Grados, ha explicat aquest matí a La Carmanyola de Ràdio Nova, que enguany la campanya comptarà també amb el suport i col·laboració de l’Àrea de Promoció Econòmica.
En aquests moments, explica Rosi Grados, s’estan tancant les ofertes dels locals buits que es posaran a disposició dels comerciants vilanovins i també, com a novetat, als emprenedors i autònoms que busquin un espai per a promocionar-se.
Grados explica que enguany poden oferir 5 locals buits per a muntar-hi aparador però també s’oferiran altres locals perquè puguin ser ocupats en forma de lloguer o compra. La regidora ha explicat a Ràdio Nova que s’identificaran amb una lona i en el cas que hi hagués alguna persona interessada, es facilitaria el contacte amb el propietari del local.
En cas que la demanda d’aparadors superés l’oferta, l’Ajuntament faria un sorteig públic. Una idea que a la regidora li agrada perquè suposaria que l’acció ha estat un èxit. En els propers dies també valoraran ha dit Grados, altres sol·licituds i peticions com la que dos comerços puguin compartir el mateix espai d’exposició.
Rosi Grados ha valorat molt positivament l’impacte que va tenir la campanya de l’any passat entre el comerç vilanoví i que ha permès ocupar dos dels locals que es van exposar. Un, al carrer de la Mercè, com a magatzem i l’altre, al carrer Major, que recentment s’ha obert com una botiga d’oportunitats des de la qual s’ofereixen productes de segona mà.
A banda dels aparadors, la regidoria està treballant en una altra acció complementària prevista per al 24 d’octubre. Grados ha explicat que proposaran al comerç fer una ruta que permetrà conèixer l’oferta de locals buits del casc antic i el Camp del rei. Un passeig que finalitzarà amb un refrigeri en un dels locals buits.
Les persones que vulguin ocupar algun dels aparadors que s’ofereixen s’han de posar en contacte amb la tècnica de Llei de Barris a l’Ajuntament vilanoví, Isa Egea. Ho poden fer abans de divendres; per telèfon: al 93 805 44 22 o per correu electrònic: egeaci@vilanovadelcami.cat