Vilanova del Camí tornarà a fer campanya contra les violències sexuals per la Festa Major

21

L’Ajuntament de Vilanova del Camí i la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) tornaran a visibilitzar la campanya contra les violències sexuals per la Festa Major 2018. La campanya està a favor de les relacions lliures i igualitàries i s’emmarca en l’elaboració del Protocol d’Actuació davant l’Assetjament Sexual en espais públics d’oci.

Les Àrees d’Igualtat de Gènere dels municipis de la MICOD han promogut juntament amb els departaments de Cultura, Salut i Joventut aquest protocol que té l’objectiu de detectar les claus que articulen les dinàmiques de l’oci actual i en particular el juvenil, i entendre com es relaciona amb actituds, comportaments i fonaments masclistes i sexistes i la relació d’aquests hàbits amb el consum d’alcohol i altres substàncies.

Porten mesos treballant en aquest projecte que ha permès descriure i entendre quina és la realitat al nostre territori i ha generat espais de debat i contacte entre professionals i ciutadania per desplegar tot un seguit de propostes d’actuació davant les violències sexuals.

La campanya “No en deixem passar ni una” serà visible a tots els espais de festa i transmetrà tot un seguit de missatges a través de cartells i adhesius, com per exemple: “Només sí, és sí”, “L’alcohol no justifica cap agressió”, “Molestar i fer el bavós no és lligar”, “No vull saber la teva opinió sobre el meu cos” o “De tornada a casa no vull ser valenta, vull ser lliure”. Els missatges s’han elaborat a través de les Comissions Participatives que s’han dut a terme, al llarg del procés d’elaboració del Protocol que esperen aprovar abans d’acabar l’any i que dotarà els municipis d’una articulació d’eines per prevenir, detectar i intervenir en aquestes situacions de violència.