Vilanova del Camí amplia la seva cardioprotecció amb Cardiosos

42

El passat dimecres 17 de gener l’empresa igualadina Cardiosos va entregar tres nous desfibril·ladors externs automàtics (DEA) a l’Ajuntament de Vilanova del Camí. Els aparells estaran instal·lats en cotxes de la policia municipal, de manera que la població suma tres DEA completament mòbils a la seva xarxa de cardioprotecció.

Els nous desfibril·ladors són del model Samaritan PAD 350P de HeartSine, dissenyat especialment per a ser utilitzat en zones públiques. Es tracta d’un desfibril·lador lleuger, amb un sistema fàcil d’utilitzar i que permet el seu ús tan amb adults com amb infants.

Com la resta de DEA de Cardiosos, el Samaritan PAD 350P és un desfibril·lador totalment automàtic, que guia l’usuari amb senyals auditives i visuals durant tot el procés, i totalment segur, ja que el propi aparell detecta en quins casos és necessària l’aplicació de la descàrrega i en quina intensitat. D’aquesta manera, qualsevol persona -estigui formada en el seu ús o no- pot utilitzar-los.

Vilanova del Camí amplia així la xarxa de desfibril·ladors de la ciutat. Fins ara disposava de quatre DEA: dos a la via pública, situats al Mercat Municipal i a l’institut, un a Can Papasseit i un darrer al Pavelló de Can Titó. Els tres nous DEA, instal·lats en cotxes de policia, contribuiran a cardioprotegir els diferents espais, carrers i esdeveniments del municipi, ja que seran completament mòbils i ajudaran a proporcionar una actuació ràpida i eficaç en cas d’emergència cardíaca. En l’acte d’entrega, l’Ajuntament de Vilanova va mostrar el seu interès per seguir apostant per la cardioprotecció dels espais municipals al llarg d’aquest any.

A més a més, amb l’adquisició d’aquests nous aparells, Vilanova s’ha adherit a la xarxa de municipis cardioprotegits de Catalunya de l’app per a mòbils Cardiocity112. D’aquesta manera, els desfibril·ladors amb què compta la ciutat han quedat geolocalitzats i se’n pot veure la seva ubicació des del mòbil mitjançant l’aplicació, de descàrrega gratuïta.

Cardiosos té una àmplia trajectòria en l’àmbit de la cardioprotecció, la formació sanitària i els serveis preventius mèdics. La companyia del grup Aquasos, presta el servei de cardioprotecció a més de 300 municipis d’arreu de Catalunya i actualment és el proveïdor oficial en formació i desfibril·ladors de la Federació Catalana de Futbol i de la Federació Catalana de Bàsquet.