Victòria de Josep Lluis Garcia en el 21è Ral·li Ciutat d’Igualada
V

10 de desembre de 2019

Josep Maria Vidal

Amb l’excel·lent organització de Moto Club Igualada que presideix Enric Ruiz es va disputar la 21a edició del Ral·li Ciutat d’Igualada. Constava de sis trams cronometrats que es feien dues vegades cadascun d’ells: Font-Rubí, Rauric-Conesa, Esblada, Rubió, Òdena i Castellfollit. 42 van ser els equips participants distribuïts en el ral·li que puntuava per Copa d’Espanya d’Escuderies, Ral·liSprint i Regularitat.

Els sis primers trams va ser un domini de Josep Lluis Garcia i Javier Moreno, amb Citroën DS3 N5 que foren els guanyadors, res a veure amb els altres darrers sis trams que el domini de tots ells fou per Miquel Prat i Joaquim Moreno amb Peugeot 208 R2, del Moto Club Igualada, que si no hagués sigut pels problemes de pneumàtics massa durs a la primera part de la prova, possiblement s’haurien acabat classificant en primera posició.

La resta d’equips de Moto Club Igualada aconseguiren bones classificacions, així: Angel Bonavida i Ramon Segarra foren sisens amb el Citroën Saxo 1.6 V. En setena posició es classificaren Joan Morros i Carles Planell amb VW Golf GTI 16V.

La desena posició va ser per Marc Cañellas i Marc Sauleda amb Citroën Saxo 1.6 16V. La tretzena posició per Toni Prat copilotat per la seva filla Janet amb Peugeot 106 Rallye. I en el setzè lloc Marcel Abad i Carles Cortés amb Ford Focus 1.6.

Pel que fa a la categoria de Ral·liSprint, els vencedors foren Borja Espinola i Oriol Espinola amb Renault Clio Sport del Motor Club Sabadell. Mala sort de l’equip de Moto Club Igualada, Javi Carrillo i Oriol Córdoba que hagueren d’abandonar ben aviat per problemes de direcció en el Seat Ibiza 2.0 Cupra.

A Ral.liSprint els equips només feien quatre trams cronometrats, dues vegades Font-Rubí, i una els de Rauric-Conesa i Esblada.

Pel que fa a la categoria de Regularitat Sport, els guanyadors van ser J. Carles Herranz i Isidre Noguera amb BMW 323i del Motor Club Sabadell. En el tercer lloc es classificà l’equip de Moto Club Igualada format per Sergi Fernández i Francesc Torres amb Mini 1275.
El reagrupament dels equips fou al municipi de Santa Margarida de Montbui, lloc en què també a la tarda es procedí el repartiment de trofeus del Ral·liSprint.

El divendres al vespre es va celebrar la cerimònia de sortida a la Rambla Sant Isidre d’Igualada, i el ral·li pel que fa a la competició es va iniciar el dissabte a les vuit del matí i igual que l’arribada al vespre davant de les instal·lacions igualadines del concessionari de Toyota Igualada.

Creus que Igualada necessita més carrils bici?