Vanity Fair abandona definitivament Igualada i farà fora els últims 30 treballadors

116

251f.jpg

La direcció de Vanity Fair ha anunciat aquesta setmana als representants dels treballadors que tanca definitivament la seva planta de logística d’Igualada, ubicada al carrer França del polígon de les Comes. La mesura, a través d’un Expedient de Regulació d’Ocupació, afectarà 30 persones. VF pensa també tancar centres a França i el Regne Unit, i mantenir obert únicament el d’Hospitalet de Llobregat, a on van ser traslladats alguns dels treballadors que hi havia en la llavors planta de producció d’Igualada.
La companyia VFB Lingerie Europe, ha viscut durant els últims anys un dràstic procés de reconversió. Amb ell pretén deixar enrere definitivament les pèrdues que arrossega des de fa molt de temps. L’ajust ha consistit en reduir la plantilla, transformar la xarxa comercial i abandonar les marques locals Gemma, Belcor i Intima Cherry, per centrar-se en Vanity Fair, Variance, Bestform i Lou.
El 2014 va comptabilitzar una facturació consolidada de 28,3 milions d’euros i va declarar una pèrdua final de 8,2 milions. Tals guarismes són inferiors als de l’exercici precedent, que es van xifrar en 33,4 i 12 milions, respectivament.
La companyia arrossega una llarga sequera de resultats que es remunta fins a l’any 2000. Des de llavors, ha tancat 12 exercicis consecutius de números vermells. Només va aconseguir beneficis el 2004 i 2006. El saldo negatiu acumulat s’eleva a 74 milions d’euros.
VFB Lingerie Europe té el seu origen en la històrica firma catalana Vives Vidal Vivesa. Fa uns anys VF Corporation va traspassar el negoci al consorci nord-americà Fruit of the Loom.