Uns 25 estudiants igualadins, sense plaça de batxillerat públic
U

6 de juliol de 2018

Acabada l’assignació de places de batxillerat a Igualada, la sorpresa ha estat majúscula per a 25 joves igualadins en veure com no tenien plaça en cap dels tres instituts que ofereixen places públiques d’aquests estudis a la ciutat: Pere Vives, Mercader i Milà i Fontanals. Totes les línies existents estan saturades, quelcom que ja es va viure en el curs passat.

Solució assegurada
La situació ha provocat la lògica queixa de les famílies afectades, que s’han posat en contacte amb l’Ajuntament i els Serveis Territorials d’Ensenyament de la Generalitat, ubicats a Manresa. Tot i que es tracta d’estudis no obligatoris, de manera que no necessàriament les places públiques han d’estar garantides per a tothom, la regidora d’Ensenyament d’Igualada, Patrícia Illa, ha explicat que “des de la Generalitat ens asseguren que aquesta situació es resoldrà, ja sigui incrementant la ràtio d’alumnes als tres centres, o bé assignant una línia més en algun d’aquests”. Illa recorda que “aquesta no és una competència municipal, nosaltres només podem vetllar i pressionar perquè es resolgui, però la decisió correspon a la Generalitat”.

Criteris d’admissió
Recordem que per preinscriure’s al batxillerat en un centre determinat tenen preferència els alumnes que procedeixen dels centres i ensenyaments que hi són adscrits, excepte per la modalitat d’arts. En aquest cas no s’ha de presentar cap document acreditatiu.
També existeixen “criteris generals”, com els germans escolaritzats al centre o pares o tutors legals que hi treballen; proximitat del domicili habitual de l’alumne al centre o proximitat del lloc de treball dels pares; renda anual de la unitat familiar en el cas que el pare, la mare, el tutor o tutora siguin beneficiaris de l’ajut de la renda mínima d’inserció; discapacitat (igual o superior al 33%) de l’alumne, germans o pares; i, finalment, l’expedient acadèmic.

Entre els criteris d’admissió “complementaris” figuren que l’alumne formi part d’una família nombrosa o monoparental; que tingui una malaltia crònica que afecti el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic, inclosos els celíacs; o que els pares o germans hagin estudiat en el mateix centre estudis obligatoris o FP de grau mitjà.
Tot i complir els requisits, es pot donar el cas, com succeeix ara a Igualada, que els Serveis Territorials no hagin previst amb cura quantes places seran necessàries per accedir als estudis en el curs següent. Recordem també que als Institut d’Igualada també hi tenen dret a estudiar alumnes de poblacions properes que no compten amb instituts. És el cas de Carme, Orpí, Miralles, Tous, Jorba, Òdena, Copons o Castellollí, per exemple.

Trobaràs més informació al diari en el teu quiosc, La Veu de l’Anoia.

Compartir

Deixa un comentari

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta