Una televisió austríaca visita La Llacuna per fer un reportatge sobre els gegants

323

IMG_2027La Llacuna i els seus gegants van ser ahir el focus d’atenció per les càmeres i periodistes d’una televisió austríaca que es va desplaçar fins al municipi de La llacuna per  elaborar un documental sobre el gegants i el poble.

 

Els propers dies, del 10 al 13 de juny, els geganters i grallers de la Llacuna realitzaran un intercanvi cultural entre la Llacuna i la localitat de Murau a Àustria, motiu pel qual la televisió va venir a conèixer els orígens i la història dels gegants de La llacuna, la colla, el municipi, en definitiva, aquesta tradició.

Els periodistes austríacs van ser rebuts per l’alcalde, Josep Parera que va ser l’encarregat d’explicar el municipi i els seus atractius i la implicació del poble vers als gegants. El documental, però, centrat en donar a conèixer els gegants bombers, va recollir la seva història de la veu del seu cap de colla, Ramon Pijuan. Al ser gegants bombers, els periodistes no van voler deixar passar l’oportunitat de visitar el parc de bombers i parlar amb el cap del parc, Pere Pujó, per conèixer la seva visió. Per acabar, la televisió austríaca van gravar els indrets més característics del municipi com el castell, la font cuitora, entre altres,  i la plaça major on van sortir els gegants a ballar.

Ramon Pijuan manifesta que “la visita d’aquesta televisió es sens dubte una oportunitat única per donar a conèixer el poble de la Llacuna i la colla a l’exterior”. Per la seva banda, l’alcalde, Josep Parera “felicitat a la colla l’esforç, la implicació i dedicació per mantenir viva aquesta tradició i una senyal d’identitat del nostre municipi i del nostre país”