Una seixantena de famílies reivindiquen, de la mà d’Endinsa’t, el dret al lleure dels infants a Vilanova del Camí

65

endinsat.jpg

Malgrat que el dissabte el dia es va aixecar plujós i fred, les monitores de l’Esplai Infantil i Juvenil Endinsa’t van preparar amb cura els tallers i les activitats que havien planificat per celebrar el Dia Mundial de la Infància. Les activitats es van desplaçar del carrer 11 de Setembre a la plaça del Mercat, sota la marquesina per evitar mullar-se en cas de pluja, però el temps va ser benvolent i únicament es van suspendre els inflables, per motius de seguretat.

Georgina Gramunt, una de les monitores d’Endinsa’t ha explicat a Ràdio Nova que finalment van ser una seixantena de famílies les que van compartir aquesta matinal lúdica i festiva que volia reivindicar el dret al lleure dels infants.

Els tallers de maquillatge i el de construcció amb caixes reciclades van ser els més participats. L’activitat dels desitjos compartits també va funcionar molt bé, explica Gramunt, malgrat que no es va desenvolupar com s’havia pensat inicialment. Infants i famílies van escriure els seus desitjos en una cinta de regal omplint de colors i il·lusions les cordes, però ningú en va agafar. Ara l’entitat, els està llegint i triarà aquells que creuen que, durant el curs, poden anar fent realitat.

A les dotze del migdia, les activitats es van aturar per fer la lectura d’un manifest que van fer dos nens. Bàsicament feien dues peticions, una que es respectés la norma de no jugar a pilota a la plaça del Mercat i l’altra, que s’arrangi en pati del Centre Cívic al barri La Pau on els nens i nenes de l’esplai hi juguen tot sovint.

Aquest acte va comptar amb el suport de la Federació Catalana de l’Esplai i de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.