Una cinquantena d’empreses, interessades en participar d’una iniciativa de la UEA a les escoles

75

Apropar la realitat i l’entorn empresarial a les escoles i instituts de l’Anoia és l’objectiu principal de Les Professions del Futur, un dels projectes socials i alhora educatius que impulsa la Unió Empresarial de l’Anoia durant el curs escolar.

A través de visites d’empresaris a les aules, els i les alumnes aprenen de primera mà quin teixit industrial i empresarial hi ha a la comarca. D’aquesta manera, els més joves començaran a apreciar-lo i valorar-lo.

En l’actualitat, s’està realitzant la tercera edició. Aquest segon trimestre escolar, l’Escola Pia d’Igualada acollirà quatre sessions dirigides als i les alumnes de 4t d’ESO relacionades en competències de talent. Fins ara, ha comptat amb l’assistència de Moisès Bargués, formador i director de SATI Formació, empresa especialitzada en formació a mida i coaching empresarial i Laura Ravés, coach i fundadora de l’empresa HiHapiness. Properament, s’impartiran dues més al mateix centre educatiu.

D’altra banda, el proper 6 de març, l’IES Milà i Fontanals d’Igualada acollirà una altra píndola informativa impartida per Francesc Pua, gerent de Servisimó; i el proper 20 de març, l’Institut Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt, serà escenari d’una altra sessió de Les Professions del Futur, aquest cop, a càrrec de l’enginyer i escriptor, Màrius Mollà.

Aquest projecte ha estat molt ben rebut al teixit empresarial de la comarca. Més d’una cinquantena d’empreses anoienques s’han posat en contacte amb l’entitat, disposades a col·laborar amb aquest projecte social i oferint-se com a voluntàries per explicar als centres educatius què fa la seva empresa.

Programa obert a tots els centres educatius de l’Anoia
El programa “Les professions del futur” durarà tot el curs 2018-2019 i és obert a tots els centres educatius i formatius de l’Anoia, i les escoles interessades poden inscriure’s o bé a través de la UEA o a través del programa AIRE del Departament d’Ensenyament de l’Ajuntament d’Igualada. En l’actualitat, més de cinquanta empreses estan implicades.
Aquest programa social segueix el full de ruta del II Fòrum Empresarial de l’Anoia i on va quedar palesa la necessitat que l’educació, l’ensenyament i la formació tenen molt a dir per generar talent a la comarca i alhora, retenir-lo.