Una altra família denuncia les condicions en què han d’estar-se a l’Hospital per atendre al seu fill acabat de néixer
U

Aroa Cornellà, en una sala de l’Hospital on passava la nit - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
20 d'abril de 2016

Aroa Cornellà, en una sala de l’Hospital on passava la nit - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat

El segon cas idèntic que s’ha fet públic en poques setmanes de diferència. La família capelladina Prieto-Cornellà ha denunciat també les condicions en què una mare que ha donat a llum per cesària ha d’estar- se a l’Hospital d’Igualada, una vegada donada d’alta, si vol quedar-se al costat del seu nadó en el cas que aquest continuï ingressat.

El pare de l’Hugo, el capelladí Abel Prieto, explicava fa uns dies a La Veu que la seva dona, Aroa Cornellà, va haver de passar per un part de 27 hores, el passat 2 d’abril, “perquè els metges ens deien que no dilatava prou. Al final, el nen va néixer per cesària, perquè s’estava quedant sense líquid, i va patir una infecció. Li van donar antibiòtic, sèrum, i a l’inici tenia insuficiència respiratòria. Per això el nen va quedar ingressat a la Unitat de Neonats”.

No així l’Aroa. La mare, al cap dels tres dies habituals en el cas d’un part per cesària, va obtenir l’alta. Havia de marxar de l’hospital. “El que passa és que no es podia treure llet del pit, i el millor era quedar-se per atendre el nen. Però la resposta va ser que el protocol obliga a marxar de l’habitació. Van haver de venir dos caps de planta, perquè jo no volia marxar”, diu l’Abel.

“Entenc que hi ha un procediment, però les persones no són com les matemàtiques. En tot pot haver-hi excepcions”, explica el pare. La solució va ser un espai a la ludoteca de l’Hospital, on la mare havia de romandre “en unes condicions que no són les adequades per a una persona que ha estat operada fa menys d’una setmana”.

L’Abel ha volgut denunciar el cas “perquè això s’ha d’arreglar. No pot ser que un nadó no tingui dret a un acompanyant. És absurd. No el tenen els adults? Per què un nadó no? A sobre, si et donen un racó on estar-te, sembla que et facin un favor. No hi ha dret”. Tot i això, l’Abel i l’Aroa tenen paraules d’agraïment per a tot el personal de la planta. “Són la glòria. No els puc donar un 10, perquè ha de ser un 20”, diu la família.

Resposta de l’Hospital
La direcció del Consorci Sanitari de l’Anoia ha explicat a La Veu que “tot i sent conscients de complir amb el protocol establert i que segueixen la gran majoria de centres de salut, en aquest cas vam decidir estudiar diferents alternatives per poder satisfer, en la mesura del possible, algun dels requeriments” de la família. Des de l’Hospital afegeixen que “finalment s’ha habilitat un espai perquè la mare que tingui un fill o filla a l’Àrea de neonats i vulgui quedar-se a prop del seu fill, disposi d’unes butaques reclinables per descansar. Recordem també que dins de la Sala de neonats existeix un petit espai restringit per a l’alletament dels nadons. La Unitat de Neonats està oberta les 24 hores del dia per facilitar als pares i mares que puguin estar amb el seu nadó a qualsevol hora”.

JORDI PUIGGRÒS, director de redacció de La Veu

Comparteix l'article:

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?