Un gran Igualada Rigat es queda sense els punts davant el Liceo (0-2)
U

26 de novembre de 2018

L’Igualada Rigat va fer un partit pràcticament excel·lent davant d’un dels equips més forts de la competició, el Liceo, però la falta de gol, tot i les múltiples ocasions, va condemnar als arlequinats, que van caure a Les Comes per 0 a 2. Els gallecs van aprofitar dos desajustaments defensius dels igualadins per posar-se per davant al marcador en dues ocasions; i la seva labor defensiva i l’actuació del seu porter, Xavi Malián, els van permetre endur-se els tres punts de Les Comes.

El partit va ser igualat i vibrant durant els cinquanta minuts, tot i que l’Igualada Rigat va ser superior en diversos trams del matx i va fregar l’empat. Durant els primers minuts, el Liceo va portar la iniciativa, però els arlequinats es van defensar amb molta seguretat. Els homes de Ferran López es veien obligats a jugar a la pròpia pista per la pressió altíssima del Liceo a la mitja pista. En l’únic error puntual defensiu de l’Igualada va arribar el primer gol dels gallecs; ‘Dava’ Torres es va desmarcar i va xutar sol des de l’interior de l’àrea, amb un tir creuat que va batre a Elagi Deitg. Era el minut cinc de partit.

El gol no va tombar als arlequinats, que van trobar els espais per arribar a la porteria defensada per Xavi Malián, que va desfer diverses oportunitats de l’atac igualadí. El Liceo, que comptava amb el màxim golejador de la competició (Carlo Di Benedetto amb 15 gols), va tenir les seves oportunitats d’ampliar diferències, però Elagi Deitg i la defensa van rendir a bon nivell, cosa que va fer que el resultat al descans fos de 0-1.

A la represa, es va viure un guió pràcticament calcat. Un partit vibrant per veure, amb els dos equips jugant a un nivell alt i un resultat completament obert gairebé fins al final. ‘Dava’ Torres, al minut 29, va aprofitar una assistència d’Edu Lamas per enviar la pilota a l’escaire de la porteria de l’Elagi Deitg. Amb bona part de la segona meitat per jugar-se, l’Igualada Rigat no es va rendir i va tenir fins i tot més que a la primera part, però el bon joc no es va materialitzar amb cap diana. Els arlequinats van avançar la línia de pressió al tram final del partit i es van jugar molt més en atac, com a mostra que confiaven en treure alguna cosa positiva del partit. Tot i la imatge exemplar que va mostrar l’equip, el resultat final va ser de 0 a 2.

Ferran López va valorar l’actuació del seu equip com un “partidàs”. El tècnic va recalcar que “jugant així guanyarem molts partits” i que “poques coses més es poden fer per guanyar un partit”. El pròxim compromís de l’Igualada Rigat és a la World Skate Europe Cup, el pròxim 1 de desembre contra el RHC Diessbach. López creu que “és un nivell més i anirem amb el màxim respecte i il·lusió per un equip que ens posarà les coses difícils”.

FITXA TÈCNICA

Igualada Rigat:  Elagi Deitg, Ton Baliu, Met Molas, Oriol Vives i Sergi Pla – equip inicial – Roger Bars, Tety Vives i Jordi Méndez. Aleix Marimón i Manel del Valle.

Liceo:  Xavier Maliàn, Edu Lamas, Sergio Miras, Marc Coy i Dava Torres – equip inicial – Josep Lamas i Carlo Di Benedetto.