Txarango i Bruno Oro seran els plats forts de la Festa Major d’Igualada

248

L’Ajuntament d’Igualada va presentar ahir la Festa Major de la ciutat, que aquest any es celebrarà entre el 20 i el 27 d’agost. Entre les 150 activitats que estan previstes, en destaquen el concert de Txarango, que tindrà lloc el divendres 24 al Parc Central i l’actuació de Bruno Oro, que serà l’endemà, dissabte 25 a l’Ateneu.

La primera de les activitats, com és tradicional, serà la penjada de domassos del seguici popular a diverses places i carrers del centre. A partir d’aquí s’aniran enllaçant actes, un darrere l’altre. Entre el divendres dia 24 i el dilluns 27 és on més concentració d’activitats hi haurà.

Pregó i actes institucionals

Aquest 2018, Creu Roja Anoia serà la portadora del Penó de la Ciutat durant la Processó del Sant, el 24 d’agost, coincidint amb el 75è aniversari de l’entitat. El tradicional pregó durà per títol Pregroc, però de moment encara és una incògnita qui el llegirà. Com és habitual, es podrà seguir el dijous al vespre a la Plaça de l’Ajuntament.

La conferència institucional, que tindrà lloc la tarda de dimecres al Saló de Sessions de
l’Ajuntament, la protagonitzaran Feliu Formosa i Joan Sellent i portarà per títol Els
camins de la paraula. A més, l’Estampa del Sant, en aquesta ocasió, ha estat
elaborada pel fotògraf autodidacte Carles Aguilera i mostra la imatge barroca de plata
de Sant Bartomeu Apòstol que forma part de la col·lecció d’art sacre Fulgentia, que es
pot visitar a la Basílica de Santa Maria.

Concerts, teatre, castells i exposicions

Més enllà del concert de Txarango, la Festa Major comptarà amb un ampli ventall de concerts, des de Marina Rossell a la festa del Va Parir Tour de Ràdio Flaixbac o el RRRREC Festival, amb concerts de Mazoni, Montefusco i Núria Graham, entre altres.

Pel què fa al teatre, dissabte 25 Bruno Oro portarà Immortal al Teatre Municipal l’Ateneu, que també acollirà dues representacions de L’habitació de Verònica, de la companyia Teatre per Tu. Per la seva banda, el Teatre de l’Aurora, farà una proposta de microteatre amb Xiques, donant protagonisme a artistes locals i comarcals. Cal destacar també els espectacles familiars que es faran diumenge.

També diumenge hi haurà trobada castellera amb amb la participació dels Moixiganguers d’Igualada, els Xiquets de Reus i la Colla Jove Xiquets de Valls.

Durant les festes, també es podran visitar set exposicions en diferents espais, destacant per exemple la d’homenatge a Josep Ramon i Gumà, les de Josep Guinovart i Antoni Jorba, la que repassarà els deu anys dels trabucaires o la mostra fotogràfica Quan l’esport era un divertiment.

Esport i lleure

La Festa Major 2018 aplegarà fins a setze competicions esportives, destacant el futbol,
els escacs, el tennis taula, la petanca, les bitlles catalanes, el golf, l’orientació o la
petanca.
Per la seva banda, l’associació juvenil Coll@nada convidarà a participar en les seves clàssiques propostes esbojarrades, com l’Operació Cigró, la Baixada d’Andròmines, els Jocs
Bèsties, la Cursa de la Síndria, l’Igualadí de Ferro o el Fes-ta el Dinar. L’entitat juvenil, precisament, concentrarà en aquesta ocasió bona part de les seves activitats, ja des del primer dia, a la Plaça Pius XII. Les Barraques, mentrestant, tornaran a situar-se al Rec, davant del Museu de la Pell, i a l’Avinguda Catalunya, a tocar del carrer França, s’hi instal·larà novament la fira d’atraccions, que romandrà oberta entre el divendres i el dilluns.

El cartell, obra dels alumnes de la Gaspar Camps

Per segon any consecutiu, el cartell de la Festa Major l’ha dissenyat l’alumne de l’Escola Municipal d’Art i Disseny Gaspar Camps, Adrián Haro, amb un disseny que representa, alhora, la tradició i la festa i que vol recordar el fonamental paper que juguen les persones i entitats alhora de fer possible la Festa Major.