TV3 visita l’Escola Pompeu Fabra buscant les 10 paraules més boniques del català

107

L’Escola Pompeu Fabra de Vilanova del Camí ha rebut aquest dimecres la visita d’un càmera i una redactora de TV3. L’alumnat de cinquè ha participat en la gravació d’una notícia relacionada amb l’Any Fabra i el concurs per triar les 10 paraules més boniques del català. Un esdeveniment que es promou en el marc del 150è aniversari del naixement del lingüista Pompeu Fabra, i que ha incorporat a l’escola que porta el seu nom

L’alumnat ha conegut i treballat les 10 paraules guanyadores del concurs en una votació popular: xiuxiuejar, aixopluc, caliu, tendresa, llibertat, moixaines, amanyagar, enraonar, ginesta i atzavara. Posteriorment, per parelles i individualment, han creat cartells amb aquestes paraules i els han decorat al seu gust. La càmera de TV3 ha recollit tot el procés i també una sèrie d’entrevistes que han fet als alumnes.

El director de l’Escola Pompeu Fabra, Raúl Rubio, ha explicat a Ràdio Nova que aquesta “ha estat una nova experiència enriquidora per a l’alumnat que ha treballat continguts lingüístics d’una manera emocionant i del tot improvisada ja que la invitació de TV3, va arribar dimarts a la tarda”

Aquesta notícia es podrà veure en el Telenotícies dels propers dies.