Tres companyies de fibra òptica inicien el desplegament de xarxa a Capellades

114

Les companyies Tecnocolor TT Telecomunicacions S.L., Más Móvil Telecom 3.0 Sam i Iguana Comunicacions S.L. han presentat a l’Ajuntament de Capellades documentació tècnica informant sobre els seus respectius projectes de desplegament de xarxa de fibra òptica.

La tecnologia que utilitzaran permetrà a veïnes i veïns, empreses i comerços disposar d’una xarxa de comunicacions FTTH amb els avantatges de la banda ampla, que augmentarà la velocitat de connexió i també facilitarà tot tipus de nous serveis telemàtics i audiovisuals.

El regidor d’infraestructures tecnològiques, Jaume Solé, que ha participat activament a les converses entre representants de les tres companyies i els serveis tècnics municipals, manifesta que “després d’anys de foscor tecnològica a Capellades, on sols disposàvem de la velocitat de connexió que ens marcava el operador dominant, és una molt bona notícia que tres operadors es decideixen a invertir en infraestructures a la nostra vila. La competència entre ells serà bo per a tots. Cal dir, però, que la decisió sobre quins carrers i punts de connexió es prioritzaran, malauradament no depèn de l’Ajuntament, si no de les decisions de cada operador”.

Els caps de desplegament de les diferents operadores informen que els operaris de les respectives companyies, en el cas en què els registres de connexió estiguin en el subsòl, actuaran amb l’autorització pertinent de l’Administració local, però si els registres estan als edificis o habitatges, sol·licitaran una autorització al president o a la propietat. Per això, es demana a les veïnes i veïns que facilitin el seu treball per tal que puguin actuar el més aviat possible i amb el menor impacte per al municipi.