Tres alumnes de l’Institut Joan Mercader són premiades pels seus treballs de recerca
T

8 de maig de 2018

Dues alumnes del Joan Mercader obtenen el Premi Igualada de Recerca Jove en l’àmbit Humanístic

Les alumnes Sofia Oliva i Maria Cahner, de l’Institut Joan Mercader, van ser guardonades amb el Premi Igualada de Recerca Jove en l’àmbit humanístic, que convoca anualment l’EEI, Escola d’Enginyeria d’Igualada i que aquest any celebrava la seva catorzena edició. L’entrega dels premis va ser el passat dimecres 25 d’abril a les 18:00 hores i va consistir en un viatge de 15 dies a un camp de joventut d’un país europeu atorgat pel Rotary club d’Igualada a la primera classificada, i tres tablets i un disc dur concedits pel CECI a les alumnes i tutores dels treballs classificades en primera i segona posició.

Deu alumnes de segon de Batxillerat de l’ Institut Joan Mercader van presentar els seus treballs de recerca. Els participants optaven a quatre premis: dos en l’àmbit científic-tecnològic i dos en l’àmbit humanístic-social. Les dues guanyadores del nostre centre ho van ser en l’àmbit humanístic. El primer premi el va obtenir Sofia Oliva, que va presentar el treball de recerca titulat “Com et dius ? Estudi del nom dels igualadins”, tutoritzat per la professora de català del centre, Raquel Castells. Aquest treball es centrava en la recerca dels noms més portats a Igualada en l’actualitat, feia un estudi sobre l’onomàstica i l’antroponímia, comparava els cens igualadí, anoienc i català i mostrava l’evolució dels noms dels igualadins al llarg dels segles. També estava acompanyat de diverses entrevistes i una enquesta que servia a l’alumna per treballar les conclusions . Per la seva banda, el segon premi el va obtenir Maria Cahner, que va presentar el treball de recerca titulat “Inscripcions llatines a la comarca de l’Anoia”, tutoritzat per la professora de Llatí, Carme Subirà. El treball comptava amb una part teòrica, en la qual l’alumna explicava els tipus d’inscripcions, com va evolucionar el llatí, feia un estudi sobre la paleografia i classificava els tipus de lletra d’abans i després de la invenció de l’impremta, i una part pràctica, on va analitzar més de 160 inscripcions llatines de la comarca de l’Anoia.

Per una altra banda, també volem destacar l’esforç i el treball de la resta de participants que van quedar finalistes i van rebre un diploma acreditatiu.

L’alumna Cesca Marcet, de l’Institut Joan Mercader, rep el segon premi de recerca dels PRBB

El passat divendres 27 d’abril es van atorgar els guardons del XIII Premi PRBB de recerca en Ciències de la salut i de la vida. Al concurs, organitzat per la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra i el Parc d’Investigació Biomèdica de Barcelona, es van presentar 257 treballs i un dels premiats va ser el de l’alumna de l’Institut Joan Mercader, Cesca Marcet.

Els cinc finalistes van presentar els seus treballs davant d’un jurat format per tres investigadors del PRBB: la Marina Marcet-Houben del Centre de Regulació Genòmica (CRG), el Carlos Ruiz de l’Institut de la Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i el Javier Macía de Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de l’UPF (DCEXS).

El segon premi va recaure en la investigació  “Desodorants amb tota naturalitat. Estudi i experimentació de l’eficàcia dels desodorants” feta per la Cesca Marcet Claramunt  del Segon de Batxillerat científic. L’acte va finalitzar amb l’entrega de premis de la mà del Dr. Jordi Camí, director del PRBB, Joaquim Gea, degà de la UPF, i Marina Marcet-Houben del CRG, com a representant del jurat.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta