Treballar i formar-se a l’empresa

42

Per una banda, tenim persones inquietes, curioses, actives, amb ganes d’aprendre i créixer en el món laboral, però no sempre és fàcil compaginar feina i formació (ja sigui per temps o pel cost econòmic associat). Per l’altra, tenim empreses que volen treballadors ben preparats, ben formats, que puguin anar creixent i evolucionant dins el seu àmbit laboral. Hi ha alguna fórmula que sigui beneficiosa per tots dos? La resposta és sí: la formació bonificada.

Fa un parell de setmanes en parlàvem amb la parella mentre fèiem el dinar: sé que si em formo en el programa SAP – per exemplepodré ser més eficient i beneficiós per l’empresa ja que, de moment, això que em demanen que domini, no ho he tocat mai. Tot i així, no tinc temps de buscar un centre que m’ofereixi aquesta formació amb un preu assequible i que m’ho pugui compaginar amb la feina i la conciliació familiar. Què puc fer?

La meva resposta va ser clara: ves a veure a la cap de recursos humans de la teva empresa i parleu de la formació bonificada. A continuació, te’n faig cinc cèntims perquè te’n facis una idea:

Què és?

És un dels subsistemes que configuren el Sistema de la Formació Professional a Espanya, i té com a finalitat formar permanentment als treballadors ocupats per tal d’adaptar i reciclar els seus coneixements i així contribuir a la seva promoció i integració social.

Totes les empreses es poden beneficiar del model de formació bonificada?

Es poden beneficiar totes les empreses que tinguin centre/s de treball en el territori espanyol, independentment de la seva mida i ubicació, on els seus treballadors assalariats cotitzin a la Seguretat Social en concepte de formació professional per a l’ocupació. Cada empresa pot escollir i organitzar lliurement la formació: els continguts, el moment que es durà a terme…

Aquesta reflexió anterior, l’hem comentat en més d’una ocasió amb diverses persones, i sempre acaben arribant a la següent conclusió: i què esperem per dur-ho a terme?

Jèssica Creus