Torna la Nit de Tapes a la Masuca amb millores per evitar aglomeracions

198

La 2a edició de la Nit de Tapes del Mercat de la Masuca es farà el dissabte dia 3 de juny, coincidint enguany amb el 40è aniversari d’aquest equipament en la seva ubicació actual. Els botiguers del Mercat i l’Associació Gastronòmica i Cultural Vadefoodies han tirat endavant aquesta segona edició després de l’èxit de l’any passat.

Per tal de no repetir-se les aglomeracions l’organització ha pres una sèrie de mesures que esperen tenir l’efecte desitjat. El president de l’Associació Vadefoodies, Joan Fontanella, va assegurar que «intentarem explicar a la gent que la jornada és llarga per tal que no s’aglomeri tothom a la mateixa hora». Fontanella va recordar que el problema de l’any passat va ser que la gent va venir tothom a les 8 perquè tenia por de quedar-se sense menjar. El canvi de dates és una altra mesura que preveu oxigenar el volum de gent. El fet de fer-lo més tard fa que el temps acompanyi i per tant la gent es podrà distribuir millor als voltants del Mercat per seure i menjar en les taules i espais que hi haurà distribuïts per la zona. En aquest sentit cal saber que les parades de menjar seran a l’interior del Mercat i, en canvi, les de beure seran a l’exterior.

A partir de les 8 del vespre es podran tastar les més de 15 tapes que les 35 parades participants hauran preparat especialment per l’ocasió. Dies abans es repartirà arreu de la ciutat un díptic informatiu amb els horaris i tota la oferta de tapes i begudes.

Dues setmanes abans ja es podran comprar els tiquets per a les degustacions, a un preu anticipat de 6 euros (5 tiquets), als comerços del mateix mercat i alguns establiments de la ciutat. El mateix dia, un cop s’obrin les portes, hi haurà dos punts de venta a l’exterior i un a l’interior del Mercat. Enguany hi haurà a la venta els mateix número de tiquets que l’any passat, 20.000. Fontanella va reconèixer que es va debatre la idea de fer tiquets per franja horària, idea que finalment es va descartar perquè creien que no era la millor solució.

Des de les 8 del vespre fins les 12 de la nit el Vademercat estarà acompanyat de música i espectacle. A l’espai exterior comptarem amb la música dels DJ Brown i Dj Xillona. Mentresant el grup teatral Gralla Manufactures Teatrals, que enguany vindrà acompanyat d’un mag, amenitzarà l’espai interior de La Masuca.

Segons Fontanella, la transversalitat en el públic és una distinció i mèrit d’aquest esdeveniment que fa portar al Mercat gent de totes les edats i classes socials. En aquest sentit, Fontanella també assegura que «si portem gent que no ha anat mai o gairebé mai al mercat ja és un èxit».

L’acte comptarà amb quatre padrins que després de fer un tomb pel mercat formaran el jurat que premiarà les millors tapes de la nit. Aquestes tapes les hauran seleccionat els mateixos botiguers (una tapa de cada parada) i les portaran, a l’inici de la festa, al lloc indicat per tal que el jurat les pugui tastar.

L’associació Gastronòmica i Cultural Vadefoodies, organitzadora de l’esdeveniment, també ha convidat cinc altres associacions gastronòmiques de la comarca perquè es puguin donar a conèixer.

L’esdeveniment compta amb el suport de l’Associació de Botiguers de La Masuca i la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada i el Departament de Comerç i Promoció de la Ciutat.

El cartell d’enguany ha estat dissenyat per l’alumne Òscar García de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, després de presentar-se a un concurs juntament amb propostes d’altre companys. Fontanella mostrava el seu suport dient que «és un cartell molt mediterrani».