Toni Bou punxa en els dos trials a la casa de la seva marca japonesa

31

Després del primer trial del campionat del món a l’aire lliure disputat a Camprodon, el mundial s’ha desplaçat al Japó concretament al circuit de Twin Ring Motegi, circuit que fou construit l’any 1997 per Honda, així que el pierenc Toni Bou-Honda- i després de la seva victòria a Camprodon, arribava al Japó liderant el mundial i amb l’objectiu d’aconseguir el seu triomf número 100.

Aprofitant la llarga distancia el trial japonès si disputant dos trials un el dissabte i l’altre el diumenge amb puntuació independent a cadascun d’ells.

El dissabte fou el pilot gironí de GasGas Jeroni Fajardo el guanyador i que era el seu segon triomf en un trial mundialer. El pilot pierenc ni tant sols va pujar al podi, aconseguint el quart lloc per darrera de Fajardo, d’Adam Raga-TRS- i Takahisa Fujinami-Honda.

Pel que fa al segon dia el vencedor fou Jaime Busto-GasGas-, per davant de Toni Bou-Honda- i Adam Raga-TRS-. Així, la marca catalana GasGas aconseguia fer el doblet de victòries, en un trial que tot feia pensar que Honda gràcies a Bou, aconseguiria les 100 victòries.

Al final dels dos dies Bou comentava: “Estic content de recuperar aquest diumenge les bones sensacions sobre la moto. Al final el cap de setmana no ha estat tan dolent, sobretot perquè cal comptar en que aquest és un any diferent per a nosaltres, ja que hem tingut una lesió que ens ha impedit mantenir el calendari d’entrenaments habitual per preparar el Mundial; encara tinc molèsties i per a mi encara segueix sent difícil trobar el ritme de carrera. M’està costant tot molt tot i aconseguir la victòria en la primera cursa. Seguirem lluitant per recuperar-nos de la lesió i poder tornar a entrenar per combatre en aquest campionat que està molt atapeït”

Després de Camprodon i Japó, l’anoienc Toni Bou lidera el campionat amb dos punts d’avantatge per davant de Jaime Busto i Jeroni Fajardo que es troben empatats a la segona posició. El proper trial puntuable es disputarà el 16 i 17 de juny a Andorra.

Josep M. Vidal