Toni Bou aconsegueix a Andorra la seva victòria 99 al Mundial

36

El pilot del Repsol Honda Team de Trial, Toni Bou, s’ha imposat al TrialGP d’Andorra, tercera cita del Campionat del Món, i arriba a les 99 victòries, tot un rècord.

Segona victòria de la temporada per Toni Bou i victòria especial no només per tractar-se d’un triomf a Andorra, on resideix, sinó que el pilot del Repsol Honda Team arriba al rècord de 99 victòries que fins ara ostentava en solitari el 7 vegades campió del Món , Dougie Lampkin. Bou, a més, amplia l’avantatge en la classificació provisional del certamen i compta amb 7 punts d’avantatge sobre el seu més immediat perseguidor, Jeroni Fajardo.

Toni Bou ha portat un gran nivell avui, tot i que les zones no eren molt exigents i qualsevol error es pagava car. Un fiasco a la zona 11 a la primera volta s’ha compromès la cursa, arribant a la meitat de la mateixa en segon lloc de la provisional. En l’última volta, un gran pilotatge l’ha portat a pressionar els seus rivals, que han fallat si més no esperaven. La victòria ha arribat en l’última de les 30 zones del recorregut i per només dos punts d’avantatge.

Les zones d’aquest tercer TrialGP del calendari 2018 han resultat dures, amb un terreny de pissarra que es desintegrava molt fàcilment al pas de les motos, que havien de sortejar esglaons d’alçada considerable. A més, els pilots del Repsol Honda Team han hagut de lidiar amb l’asfixiant calor i la cota en què es desenvolupaven la majoria de zones, superior als 1.300 metres, a la zona muntanyosa de Sant Julià de Lòria.

El proper cap de setmana es disputarà la següent cursa del Campionat del Món de TrialGP a la localitat de Gouveia, a Portugal. El Parc dóna Senhora 2 Verds serà el lloc on es desenvoluparà aquesta quarta cita del calendari.

Bou explicava després de la prova que “estic molt content amb aquesta victòria a Andorra. Ha estat un cap de setmana dur, amb molts nervis i molta pressió, però finalment hem guanyat. Avui m’he trobat molt bé sobre la moto i l’esquena no m’ha molestat, que és molt positiu per poder seguir millorant. Aquesta és una victòria molt important tant per al campionat com per la meva moral. Arribar a la victòria número 99 és impressionant i ara hem de treballar per poder arribar a les 100 victòries. Segueixo dient que aquest serà un any molt complicat per a mi però seguirem lluitant”.