El teatre a l’institut Badia i Margarit

28

El teatre és la meva passió, és més que un hobby. El teatre m’ha acompanyat a llarg de la meva vida, però mai l’havia sentit tant proper a mi. L’institut Badia i Margarit i la companyia “MAC-OT” –filla de l’institut i que jo ja sento meva- m’han ajudat a sentir així el teatre. Durant tot l’any hem après a expressar els sentiments de maneres diferents i a transmetre el que pensem fins i tot sense paraules.

A poc a poc, de la mà de la Xesca, vam tirar pel món del teatre de Shakespeare i de mica en mica vam anar construint “Emocions Humanes Segons William” que, i tal com diu el títol reflecteix les emocions que Shakespeare transmetia tant fort com, l’amor, la gelosia, l’odi, l’ambició, la culpabilitat…

Per treballar la nostra obra vam anar tres dies a Barcelona a treballar al CaixaEscena. Va ser una experiència única on vam conèixer gent i ens vam reconèixer a nosaltres mateixos.

Després de molts assajos i esforç, el dia 2 de juny vam presentar l’obra i va ser un èxit. A banda del cos d’actors, hi havia 20 músics que ens van ajudar a posar la guirlanda al pastís, juntament amb els tècnics de so, llum, pentinat… I el més important la nostra professora, que s’ha fet estimar tant per nosaltres perquè no és una persona superficial, ella expressa els seus sentiments tal com surten i així es com va sortir l’obra: tal i com nosaltres som. Jo vull donar les gràcies a tots els que han fet possible que aquest any hagi estat tan especial, divertit i emocionant com ha estat. I, sobretot, vull donar les gracies a la meva companyia, la companyia MAC-OT de l’institut Badia i Margarit.

L’any que ve serem més: més alumnes, més professors… que vol dir, més músics, més actors i sobretot, MÉS TEATRE I MÉS PASSIÓ. Avall el teló i bones vacances!

Iris Piedras Fernández – 1r ESO – Institut Badia i Margarit