El Teatre de l’Aurora torna 80 anys enrere amb “Els darrers dies de la Catalunya republicana”

72

els-darrers-dies-republica-catalana-teatre-aurora-veuanoiaEl 1939, el periodista i polític català Antoni Rovira i Virgili va escriure “Els darrers dies de la Catalunya republicana. Memòries de l’èxode català”, un llibre en el qual narrava l’exili català a partir de l’ocupació franquista de Catalunya. En aquestes pàgines revivim els dies dramàtics viscuts per Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Narra l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que foren les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936.

Avui, 80 anys més tard, l’actor anoienc Jordi Hervàs recupera aquest text de Rovira i Virgili i l’adapta per portar-lo a escena en un espectacle homònim, Els darrers dies de la Catalunya republicana, que podrem veure aquest cap de setmana al Teatre de l’Aurora. A l’escenari, el mateix Jordi Hervàs es posa en la pell de qui fou President del Parlament de Catalunya a l’exili, acompanyat pel violoncel·lista igualadí Edmon Bosch, sota la direcció de Marc Hervàs. La producció ha comptat amb la col·laboració de La Casa del Teatre Nu, de Tous, i el Teatre de l’Aurora. Un espectacle amb segell 100% anoienc.

A Els darrers dies de la Catalunya republicana, veiem el testimoni de Rovira i Virgili, qui explica en primera persona el viatge sense retorn que va fer amb la seva família al costat de diverses personalitats del panorama polític i cultural català fins a França. Un trist i dolorós viatge en el qual compartirà, amb la resta de catalans i catalanes que van haver de deixar la seva terra sota l’amenaça del règim opressor franquista, la pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertesa del demà.

En aquest sentit, Els darrers dies de la Catalunya republicana, és un espectacle de caire històric totalment vinculat amb l’acutalitat. “Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat”, explica Jordi Hervàs.

Horari i venda d’entrades

Les representacions de Els darrers dies de la Catalunya republicana, tindran lloc divendres 28 i dissabte 29 d’octubre a les 21 h. i diumenge 30 d’octubre a les 19 h. Com és habitual, després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia que obrirem amb els membres de la companyia. Les entrades 15 € i 12 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.